Ο σέντερ φορ της Μπρέντφορντ είναι σίγουρα και ο πιο πολύτιμος παίκτης της. Την πήρε από το "χεράκι" πέρυσι, στην Τσάμπιονσιπ και την ανέβασε κατηγορία. Και εφέτος είναι ο παίκτης που, ως τώρα, της χαρίζει και την παραμονή στην Πρέμιερ!

Τόνεϊ: Ο Ιβάν ο… τρομερός της Μπρέντφορντ! Ο Τζαμαϊκανής καταγωγής Ιβάν Μπέντζαμιν Ελάιζα Τόνεϊ, στα 26 του ακριβώς, είναι για μία ακόμη σεζόν ο άνθρωπος-κλειδί της Μπρέντφορντ. Της ομάδας όπου, επιτέλους, το καλοκαίρι του 2020 βρήκε την ηρεμία και το ποδοσφαιρικό περιβάλλον για να αναδείξει το ταλέντο του. Ως παίκτης της Νιουκάστλ, που τον πήρε από τη Νορθάμπτον, στα 19 του, ο Τόνεϊ έκανε μόλις δύο συμμετοχές μαζί της στην Πρέμιερ, το 2015-16. Αλλά από ‘κει και πέρα, έφαγε με το κουτάλι τους δανεισμούς και τις μικρές κατηγορίες.

Πέρασε από Μπάρνσλεϊ, Σριούσμπερι, Σκάνθροπ, Γουίγκαν και ξανά Σκάνθροπ. Έπαιξε και δυο χρόνια στην Πιτέρμπορο, της League One. Τα 49 γκολ του σε 94 ματς μ’ αυτήν, έκαναν τη Μπρέντφορντ να πληρώσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αποκτήσει το Σεπτέμβριο του ’20. Και έκτοτε… τρίβει τα χέρια της! Ο Τόνεϊ έχει βγει λίρα-εκατό για την ομάδα! Και με την αξία του να έχει απογειωθεί στα 32.000.000 ευρώ, θα φέρει και μπόλικες δεσμίδες… χάρτινες λίρες χρήμα στα ταμεία της, κάποια στιγμή. (Το συμβόλαιό του λήγει το 2025).

Ο παίκτης-κλειδί για την άνοδο, πέρυσι, στην Πρέμιερ

Εν τω μεταξύ, όμως, η Μπρέντφορντ απολαμβάνει τα… γκολ του στο γήπεδο. Την πρώτη του σεζόν μαζί της, στην Τσάμπιονσιπ, ο Τόνεϊ έπαιξε 4.352 λεπτά (!) και “μάτωσε” 31 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 45 ματς στην κανονική περίοδο, ενώ είχε και 10 (!) ασίστ! Και στα πλέι οφ, άνοιξε το σκορ με εύστοχο πέναλτι στο ματς με τη Μπόρνμουθ (3-1) και, με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο έκανε και απέναντι στη Σουόνσι, στον τελικό για να πανηγυρίσει άνοδο με την ομάδα.

Η σχέση του Τόνεϊ με τα δίχτυα είναι από καλή έως και εξαιρετική. Αλλά ειδικά από την άσπρη βούλα, ο άνθρωπος δεν παίζεται. Δεν έχει αστοχήσει ούτε μία από τις 17 (!) φορές που έχει εκτελέσει πέναλτι! Ο Ιβάν, ωστόσο, είναι για τη Μπρέντφορντ κάτι περισσότερο από αψεγάδιαστος “Penalty-man”. Είναι και ο σκόρερ με το κρύο αίμα που θα δώσει νίκες σε ματς-φωτιά, όταν η μπάλα ζυγίζει, για άλλους, 100 κιλά!

Έτσι συνέβη και στα ίσως πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, ως τώρα, για τη νεφώτιστη, που θέλει οπωσδήποτε να σώσει τη μεγάλη κατηγορία. Και πιθανότατα τα καταφέρνει… εξαιτίας του. Την προπερασένη αγωνιστική ο Ιβάν “γκρέμισε” μόνος του τα όποια όνειρα είχαν απομείνει στη Νόριτς. Απέναντί της πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην Πρέμιερ -ε, ναι! Φυσικά και με δύο εύστοχα πέναλτι, τι νομίζατε;

Συμμετοχή σε 13 απ’ τα 32 γκολ της ομάδας και “μόνος” του… 13 βαθμούς!

Και την περασμένη αγωνιστική, στο επίσης πολύ κρίσιμο ματς με τη Μπέρνλεϊ ήταν και πάλι εκείνος που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. H ομάδα του έμπειρου Σον Ντάις ξέρει να κρατάει αποτελέσματα. Αλλά στο 85ο λεπτό με κεφαλιά και στο 94′ με… -τι άλλο;- εύστοχο πέναλτι ο Ιβάν καθαρίζει το ματς. Και μαζί του, πιθανότατα και την παραμονή. Να θυμίσουμε ότι ο Τόνεϊ, με πέναλτι έχει δώσει τη νίκη στη Μπρέντφορντ και εναντίον της Έβερτον, με 1-0, τον περασμένο Νοέμβριο.

Με 11 γκολ και 2 ασίστ, ο Ιβάν έχει συμμετοχή σε 13 από τα 32 γκολ της Μπρέντφορντ εφέτος! Κι έχει πάρει “μόνος” του, τους 13 απ’ τους 30 βαθμούς της! Εννιά από τα πιο πάνω τρία παιχνίδια, άλλους τρεις με δικό του γκολ (ναι! Με πέναλτι!) και ασίστ απέναντι στη Γουλβς και άλλον ένα στο 1-1 με την Άστον Βίλα! Ο Ιβάν γράφει ιστορία και μάλλον θα αποδειχθεί… χρυσή -και κυριολεκτικά- για τη Μπρέντφορντ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ