Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά της φινάλε εδώ και χρόνια οδεύει η Πρέμιερ Λιγκ, με τις ομάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα και του Γιούργκεν Κλοπ να παλεύουν ως το τέλος για το βαρύτιμο τρόπαιο...

Σίτι-Λίβερπουλ: Στο νήμα με… ταχυκαρδίες ο τίτλος! Τη (μακρινή) 6η αγωνιστική, στις 25 Σεπτεμβρίου πέρυσι, η Λίβερπουλ είδε το όνομά της να φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ. Ήταν και η τελευταία, έκτοτε, φορά, που πήρε αυτή τη χαρά. Έφτασε, κάποια στιγμή, έως και 5η και στο -11 από την κορυφή. Και, πάντως, το Νο1 στον πίνακα έμοιαζε για μήνες να αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Όμως, με 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα τις τελευταίες 15 αγωνιστικές, η αντεπίθεση που ξεκίνησε στην αρχή της νέας χρονιάς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πιάσει τόπο. ΟΚ. Στο Νο1 (επί 20 σερί αγωνιστικές) παραμένει η Σίτι. Αλλά οι Reds δε θα πουλήσουν φτηνά το τομάρι τους! Και το θρίλερ για τον τίτλο θα συνεχίσει ως το τέλος, σ’ ένα πρωτάθλημα που ίσως αποδειχθεί εξίσου συναρπαστικό με αυτό το 2018-19, όταν η Σίτι τερμάτισε με 98 βαθμούς και η Λίβερπουλ με 97…

Κάτι ανάλογο θα συμβεί εάν στις 5 αγωνιστικές που απομένουν καμία απ’ τις δύο δε χάσει βαθμούς. Η Σίτι θα φτάσει, έτσι, στους 95 και η Λίβερπουλ στους 94 και οι “Πολίτες” θα πανηγυρίσουν τον 8ο τους τίτλο, συνολικά και 6ο την τελευταία δεκαετία. Αν η… “ατσάλινη” εφέτος ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πάρει την Πρέμιερ θα είναι ο 20ος της συνολικά, αλλά μόλις 2ος τα τελευταία 32 χρόνια, μετά από τον προπέρσινο, του 2019-20.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων ως το φινάλε

Σ’ αυτή τη μάχη ως το τέλος, η Σίτι έχει, θεωρητικά, πιο εύκολο έργο. Όπως και η Λίβερπουλ έχει 3 εκτός και 2 εντός έδρας ματς ακόμη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της ομάδας του Πεπ περιλαμβάνει ως το νήμα τα εξής παιχνίδια:

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία: Γουλβς (εκτός)
30/4: Λιντς (εκτός)
8/5: Νιούκαστλ (εντός)
15/5: Γουέστ Χαμ (εκτός)
22/5: Άστον Βίλα (εντός)

Απ’ αυτές τις ομάδες, Γουέστ Χαμ, κυρίως και (λιγότερο) Λιντς θα έχουν σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις τους. Το ίδιο και η Γουλβς που παλεύει για έξοδο στην Ευρώπη. Νιουκάστλ και Άστον Βίλα, ωστόσο, είναι μάλλον αδιάφορες. Σε επίπεδο ποιότητας, βέβαια, η Σίτι είναι σαφώς ανώτερη απ’ όλες, αλλά στην Πρέμιερ κανένα ματς δεν είναι “περίπατος”.

Δύσκολα εντός έδρας για τη Λίβπερπουλ

Το πρόγραμμα των Reds ως το τέλος της σεζόν, με τη σειρά του, έχει τα εξής παιχνίδια:

30/4: Νιούκαστλ (εκτός)
7/5: Τότεναμ (εντός)
10/5: Άστον Βίλα (εκτός)
Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία: Σαουθάμπτον (εκτός)
22/5: Γουλβς (εντός)

Με άλλα λόγια, οι δύο ομάδες έχουν τρεις “κοινούς” αντιπάλους ως το νήμα. Τις “αδιάφορες”, όπως είπαμε Νιουκάστλ και Άστον Βίλα και τη “διψασμένη” για Ευρώπη Γουλβς. Το ματς αυτό κλείνει τη σεζόν, ωστόσο και δεν ξέρουμε αν ως τότε θα υπάρχει ακόμη ο στόχος της Κόνφερενς για τους “Λύκους”. Αυτό που είναι σίγουρα πολύ δύσκολο ματς είναι το εντός με την Τότεναμ που θα παλέψει λυσσαλέα για μια θέση στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ελαφρύ προβάδισμα για Σίτι και, εν τω μεταξύ… Ευρώπη!

Με βάση το πρόγραμμα, δηλαδή, η Σίτι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα να κάνει το 5Χ3 και να πάρει τον τίτλο, ό,τι κι αν κάνει η Λίβερπουλ. Ένα άλλο της πλεονέκτημα είναι ότι στο κεφάλι της, εκτός από την Πρέμιερ έχει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ ως στόχο. Αντίθετα, οι Reds, έχουν κατακτήσει το Λιγκ Καπ και είναι “μέσα” σε 2 ακόμη θεσμούς: Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο (ο τελικός με την Τσέλσι είναι στις 14 Μαΐου).

Όπως έχουμε πει, εάν η Λίβερπουλ κατακτήσει και τα τρία, θα κάνει το “αυθεντικό quadruple“, αλλά ως έχουν τα πράγματα, αυτό δεν είναι στο χέρι της μόνο, αλλά και στο χέρι του… Γκουαρδιόλα. Οι αναμετρήσεις με τη Ρεάλ έχουν, βέβαια, πολύ πιο αυξημένο βαθμό δυσκολίας για τη Σίτι σε σχέση με το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ για τη Λίβερπουλ. Αν το αποτέλεσμα σ’ αυτές θα παίξει κάποιο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος, πάντως, απομένει να φανεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ