Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε "διαβατήριο" για το "Νησί" με τη σπουδαία νίκη των ερυθρολεύκων επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, το Σεπτέμβριο του 2015. Τώρα, επιστρέφει στην Πρέμιερ με τη "διαστημική" του Φούλαμ των 98 γκολ ως τώρα!

Σίλβα: Στην Πρέμιερ μέσω Φούλαμ και… Ολυμπιακού! Όταν ο Πορτογάλος τεχνικός ήλθε για τον πάγκο των “ερυθρολεύκων”, τον Ιούλιο του 2015 μόλις είχε κλείσει τα 38 του χρόνια. Πήρε τον τίτλο με… συνοπτικές (και φουλ επιθετικές) διαδικασίες. Ο Ολυμπιακός έκανε 28 νίκες και πέτυχε 81 γκολ εκείνη τη χρονιά, ενώ δέχθηκε μόλις 16! Και, βέβαια, στα χαϊλάιτς της σεζόν ήταν και η σπουδαία εμφάνισή του στο Λονδίνο, απέναντι στην Άρσεναλ, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με το 1-2 σ’ εκείνο το ματς, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο Σίλβα κέρδισε πολλά εύσημα για εκείνο το παιχνίδι,. Ο Ολυμπιακός είχε μια σπουδαία αμυντική λειτουργία, πολλά τρεξίματα και πρέσινγκ ψηλά. Ήταν μια ομάδα που όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ, αλλά είχε στο μυαλό της και τη νίκη. Και την πήρε.

Το ματς-διαβατήριο για το “Νησί”…

Το ματς αυτό δεν έκανε εντύπωση μόνο στην Ελλάδα. Έκανε και στην Αγγλία. Και ήταν, στην ουσία, το “διαβατήριο” του Μάρκο Σίλβα για το “Νησί”. Η πορεία του εκεί ξεκίνησε από τη Χαλ, το Γενάρη του 2017. Δεν έκανε κακή δουλειά στην ομάδα, αλλά δεν μπόρεσε μέσα στο εξάμηνο να την μεταμορφώσει τόσο ώστε να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Στη Γουότφορντ που ήταν ο επόμενος σταθμός του, τα αποτελέσματα φάνηκαν γρήγορα και ήταν εξαιρετικά θετικά. Η Έβερτον τον “έβαλε στο μάτι” από τις αρχές του πρωταθλήματος κι αυτό τον έφερε σε ρήξη με την ομάδα. Χώρισαν τους δρόμους τους το Γενάρη του 2018 και το καλοκαίρι το φλερτ του με τα “ζαχαρωτά” έγινε γάμος. Η Έβερτον έκανε όνειρα εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ενάμιση χρόνο έκανε… αγρανάπαυση και, μετά, Φουλ-αμ!

Μετά από μιάμιση σεζόν μαζί, μια βαριά ήττα το Δεκέμβριο του 2019, από τη Λίβερπουλ κόστισε στον Σίλβα τη θέση του. Επί 1,5 χρόνο ο Πορτογάλος έκανε… αγρανάπαυση. Αλλά πέρυσι το καλοκαίρι, η Φούλαμ, που μόλις είχε χάσει την Πρέμιερ, χτύπησε την πόρτα του. Δεν το έχει μετανιωσει στο παραμικρό. Η ομάδα που έχει φτιάξει ο Πορτογάλος κάνει απίθανα πράγματα στην Τσάμπιονσιπ.

Με 86 βαθμούς σε 42 ματς, είναι το απόλυτο φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ. Και, το κυριότερο, παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Η Φούλαμ έχει πετύχει 98 γκολ στο πρωτάθλημα και, συνολικά, 107 σε όλες τις διοργανώσεις. Με 37 γκολ σε 42 παιχνίδια, έχει επίσης, μαζί με τη Φόρεστ και τη 2η καλύτερη άμυνα (η Μπόρνμουθ έχει δεχθεί 35, αλλά σε 41 ματς).  Μάλιστα, οι δύο εκτός έδρας νίκες της με Μπλάκμπερν και Ρέντινγκ με 0-7 (!) ισοφαρίζουν ένα… υπεραιωνόβιο ρεκόρ.


Φυσικά, για τον Σίλβα, που αναδείχθηκε προπονητής του μήνα και τον Αύγουστο πέρυσι και εφέτος το Γενάρη, η άνοδος στην Πρέμιερ είναι το ήμισυ του στόχου. Ο άλλος -και σημαντικότερος- μισός είναι, φυσικά, η καθιέρωσή της εκεί. Δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά όπως έχει δείξει ο Πορτογάλος, τα δύσκολα… του αρέσουν και του πάνε. Είναι γνωστό από εκείνο το ματς στο Λονδίνο, με τον Ολυμπιακό, το Σεπτέμβριο του 2015…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ