Σε δυσθεώρητα ύψη ανεβάζει την αξία του -πολύ καλού, είναι η αλήθεια- αμυντικού της μέσου η Γουέστ Χαμ. Αλλά η στάση της είναι λίγο και δίκοπο μαχαίρι...

“Σφυριά”… κατακέφαλη, για τους μνηστήρες του Ράις! Υπάρχουν τα σφυριά -τα εργαλεία με τα οποία, κανονικά, καρφώνουμε πρόκες. Αυτό είναι και το παρατσούκλι της Γουέστ Χαμ. Υπάρχει όμως και η σφυριά. Δηλαδή η πράξη του καρφώματος, κανονικά, της πρόκας.

Ε, τα “Σφυριά” είπαν, λοιπόν, να ρίξουν… μια γερή σφυριά, όχι σε πρόκα, αλλά σε όσους έχουν βάλει στο μάτι τον Ντέκλαν Ράις. Και είναι πολλοί. Με κυριότερους, όμως, τη Γιουνάιτεντ και τη… στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, Τσέλσι.

Βλέπετε από τις ακαδημίες των “Μπλε” ξεκίνησε ο Ράις και έμεινε από τα 7 ως τα 14 του. Μάλλον, ακόμη τότε, δεν είχε πάρει το σημερινό του μπόι, 1μ85 και ίσως γι’ αυτό τον άφησαν να πάει στη Γουέστ Χαμ.

Κάθε χρόνο και καλύτερος!

Εκεί, όμως…  παραψήλωσε -κυριολεκτικά και μεταφορικά, ποδοσφαιρικά. Ένα μήνα και δυο μέρες πριν κλείσει τα 16 του έκανε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Κι αφού έβγαλε μάτια με την Κ23 της Γουέστ Χαμ ντεμπουτάρισε στη μεγάλη ομάδα πριν κλείσει τα 18 του. Από τότε, ο Ράις είναι κάθε χρόνο και καλύτερος. Στις 14 Ιανουαρίου έκλεισε τα 23 του, αλλά η ωριμότητα στο παιχνίδι του παραπέμπει σε μπαρουτοκαπνισμένο χαφ με τριπλάσια εμπειρία στα γήπεδα.

Όχι ότι και η δική του είναι μικρή πια. Έχει συμπληρώσει πλέον 177 παιχνίδια με τα “Σφυριά”, σε πολλά ματς φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της, ξεκίνησε σε όλα τα ματς της Αγγλίας στο περσινό EURO… Εϊναι ένα πρόσχαρο πειραχτήρι στα αποδυτήρια και όλοι έχουν να λένε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα.

Αποτιμάται στα 80 “χαρτιά”, αλλά η Γουέστ Χαμ…

Αλλά, συγχρόνως είναι και ένας εξαιρετικά σοβαρός επαγγελματίας με πολλές ατομικές διακρίσεις και καθαρό μυαλό στο γήπεδο. Αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη Γουέστ Χαμ. Και εφέτος, εντυπωσιάζει. Έχει ήδη 2834 λεπτά συμμετοχής σε 4 διοργανώσεις με τα “Σφυριά”, έχει σκοράρει 4 γκολ σε πρώτάθλημα (1), Γιουρόπα (2) και Κύπελλο και έχει και 4 ασίστ.

Κάθε χρόνο αυξάνει την αξία του, με το Transfermarkt να την υπολογίζει πια στα 80.000.000 ευρώ. Αλλά η Γουέστ Χαμ… ούτε που συζητάει -ακόμη κι αυτό- το ποσόν! Για την ακρίβεια, όπως γράφουν οι Times, ποσό έναρξης των συζητήσεων τα “Σφυριά” βάζουν τα… 120.000.000! 

Λιγάκι παρακινδυνευμένο να απαιτεί τόσα λεφτά…

Το συμβόλαιο του Ράις λήγει το 2024, με δικαίωμα της ομάδας για επέκτασή του για ένα χρόνο ακόμη. Οπότε η Γουέστ Χαμ νοιώθει ήσυχη ως προς αυτό. Ωστόσο οι απαιτήσεις της είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Αν βρεθεί αγοραστής με τέτοιο ποσό , όντως μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το μέλλον του συλλόγου.

Αλλά αν δε βρεθεί, δεν είναι βέβαιο ότι ο Ράις θα… παραμείνει τόσο χαμογελαστός και συνεπής όσο σήμερα. Διότι σίγουρα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του κάποια στιγμή. Και αν το τραγούδι των Σειρήνων ηχήσει π.χ. στα 90.000.000 ευρώ και η Γουέστ Χαμ πει “όχι” ο παίκτης -και δίκαια, κάπου- μάλλον δε θα μείνει πολύ ευχαριστημένος… Για να δούμε τι θα γίνει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ