Ο Πατρίκ Βιεϊρά μιλά ανοιχτά για το θέμα που τον βασανίζει... Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας έθιξε το ζήτημα της φυλετικής ανισότητας στους προπονητές της PremierLeague.

Ο Πατρίκ Βιεϊρά μιλά ανοιχτά για το θέμα που τον βασανίζει… Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας έθιξε το ζήτημα της φυλετικής ανισότητας στους προπονητές της PremierLeague.

Όντας ο μοναδικός μαύρος τεχνικός σε πάγκο ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο παλαίμαχος Γάλλος εκφράζει τις ενστάσεις του. Ο Βιεϊρά ενοχλείται έντονα από το γεγονός πως οι μαύροι προπονητές δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται…

Ενώ λοιπόν στην Premierleague 43% των παικτών είναι μαύροι, το ίδιο δεν ισχύει για τους προπονητές.

«Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε μαύρους ανθρώπους», είπε ο Βιεϊρά. «Είμαστε τόσο καλοί όσο κανένας άλλος. Και δεν χρειάζεται να έχουμε λιγότερες ευκαιρίες από οποιονδήποτε άλλον. Όταν κοιτάς τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο και κοιτάς τον αριθμό των μαύρων προπονητών που έχεις στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία, δεν είναι αρκετός».

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι οι πόρτες δεν είναι ανοιχτές για να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να πάμε στη προπονητική. Μίλησα πολύ με τον Μπράιαν Μάργουντ και με έκανε να καταλάβω ότι η καριέρα που έκανα ως παίκτης δεν ήταν αρκετή. Αποφάσισα να περάσω από τα [προπονητικά] σήματα μου και να ξεκινήσω με την Μάντσεστερ Σίτι U21 και να πάω στη Νέα Υόρκη [ως προπονητής της New York City FC]. Χρειαζόμουν να οικοδομήσω αυτή την αξιοπιστία καθώς και την εμπειρία για να πιστέψω πραγματικά ότι αυτό ήθελα να κάνω».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ