Ομπαμεγιάνγκ-Άρσεναλ: Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με… PCR! Οι σχέσεις του Γκαμπονέζου επιθετικού με την αγγλική ομάδα είναι σε τεντωμένο σχοινί. Και όλα δείχνουν ότι, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, το σχοινί αυτό θα σπάσει. Και αφορμή είναι… ένα τεστ κορωνοϊου!  Όσο για τις αιτίες; Μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Τι συνέβη ακριβώς; Κανείς δεν […]

Ομπαμεγιάνγκ-Άρσεναλ: Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με… PCR! Οι σχέσεις του Γκαμπονέζου επιθετικού με την αγγλική ομάδα είναι σε τεντωμένο σχοινί. Και όλα δείχνουν ότι, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, το σχοινί αυτό θα σπάσει. Και αφορμή είναι… ένα τεστ κορωνοϊου!  Όσο για τις αιτίες; Μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Τι συνέβη ακριβώς; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Το σίγουρο είναι ότι ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποκλείστηκε από το ματς με τη Σαουθάμπτον, στις 11 Δεκεμβρίου “για πειθαρχικούς λόγους”.

Τρεις μέρες αργότερα, του αφαιρέθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Και όλη την περασμένη εβδομάδα προπονείται μόνος του. Κάποιοι λένε “μετά από κοινή απόφαση”. Κάποιοι λένε υποχρεωτικά. Είτε έτσι είτε αλλιώς όλα δείχνουν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον Μικέλ Αρτέτα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Τέλος του χρόνου, όμως, ο Ομπαμεγιάνγκ θα φύγει για το Κόπα Άφρικα και θα λείψει τουλάχιστον ως τις 18 Ιανουαρίου. Αν προχωρήσει η Γκαμπόν, ίσως και ακόμη πιο πολύ (η διοργάνωση ξεκινά 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου). Οπότε το πράγμα περιπλέκεται.

Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον -άμεσο και πιο πέρα…

Τα πιθανά σενάρια είναι δύο. Παίκτης και προπονητής (αλλά και η ομάδα), να χρησιμοποιήσουν αυτό το διάστημα του περίπου ενός μήνα για να αναλογιστούν την κατάσταση χωρίς πίεση. Και στο τέλος αυτής της περιόδου να έχουν ξαναβρεί τρόπο να συνεργαστούν χωρίς άλλα προβλήματα. Είναι το πιο αισιόδοξο ενδεχόμενο. Το λιγότερο αισιόδοξο, αλλά αυτή τη στιγμή και πιο πιθανό, είναι το γυαλί να έχει ραγίσει οριστικά με τον Αρτέτα.

Οπότε είτε, 1: Ο παίκτης θα πουληθεί το Γενάρη, όσο θα είναι… απών (πολύ δύσκολο), είτε, 2: Θα συνεχίσουν μαζί σ’ ένα “λευκό γάμο” ως το καλοκαίρι, οπότε και η αποχώρησή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Και άδοξη, με δεδομένο ότι από τις 31 Ιανουαρίου του 2018 που η Άρσεναλ ξόδεψε 60.000.000 ευρώ για να τον πάρει από τη Ντόρτμουντ, ο Γκαμπονέζος μετράει μαζί της 92 γκολ σε 163 εμφανίσεις…

https://youtu.be/Echr5T1iw68?t=9

Τι έχει όμως συμβεί; Επισήμως το εξής: ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε άδεια για να επισκεφτεί την άρρωστη μητέρα του στη Γαλλία πριν από το ματς με τη Σαουθάμπτον. Όφειλε να επιστρέψει όμως μέχρι την Τετάρτη το βράδι, 8 Δεκεμβρίου. Ο παίκτης, ωστόσο, επέστρεψε με πρωινή πτήση της Πέμπτης. Και, επιπλέον, νομίζοντας ότι το PCR που είχε κάνει στη Γαλλία θα ήταν αρκετό για να ξαναμπεί στη χώρα.

Η επιπλοκή με το PCR και η αλήθεια πίσω απ’ όλα…

Οι νέες οδηγίες για την Covid-19, όμως, προβλέπουν στην Αγγλία και PCR κατά την είσοδο στη χώρα. Και απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα. Έτσι, λένε από την Άρσεναλ, ο παίκτης έχασε την προπόνηση της Πέμπτης. Άλλες πηγές λένε ότι την πρόλαβε τελικά, στο “τσακ”. Αλλά και έτσι να συνέβη, ο Αρτέτα θεώρησε μείζον παράπτωμα ότι δε βρισκόταν σπίτι του από την Τετάρτη το βράδι. Ακολούθησαν όσα είπαμε πιο πάνω.

Κι εδώ μπαίνουν κάποια ερωτηματικά. Είναι αυτό το παράπτωμα επαρκής λόγος για να πάρει μια τέτοια τροπή, “χωρισμού” η σχέση Ομπαμεγιάνγκ-Άρσεναλ; Το πρόβλημα με τη μητέρα του είναι γνωστό στην ομάδα. Και στις αρχές του χρόνου είχε πάρει άδεια γι’ αυτό το λόγο και είχε χάσει τρία ματς. Κι απ’ την άλλη, δεν είναι παράλογη δικαιολογία ότι έγινε μπέρδεμα με το PCR τεστ. Άλλωστε, με την πανδημία τα μέτρα αλλάζουν από ώρα σε ώρα.

Κάτι άλλο πρέπει λοιπόν να συμβαίνει. Ίσως ο Αρτέτα διακρίνει στον παίκτη αδιαφορία της προπονήσεις. Ίσως κάτι άλλο. Θα μαθευτεί κάποια στιγμή. Πάντως, αγωνιστικοί λόγοι δε φαίνεται να υφίστανται. Ο Ομπαμεγιάνγκ, σε 15 ματς ως τώρα με την ομάδα έχει πετύχει 7 γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ. Είναι πιο αποτελεσματικός από τον Εμίλ Σμιθ-Ρόου που επίσης έχει 7 γκολ και δύο ασίστ αλλά σε 17 εμφανίσεις. Και σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Είναι κρίμα να δει την καριέρα του στην Άρσεναλ να τελειώνει τόσο άχαρα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ