Ο Ισπανός είναι γνωστό ότι όταν καταστρώνει ένα σχέδιο... "τσιμεντώνει" σ' αυτό. Και τη φετινή χρονιά το σχέδιο του Γκουαρδιόλα λέει -μεταξύ άλλων- και παιχνίδι χωρίς κλασικό φορ για τη Σίτι. Ο Αλγερινός δυσκολεύτηκε λίγο να προσαρμοστεί απόλυτα, αλλά, αφότου πήρε μπρος, εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα...

Ο Μαχρέζ έγινε “παίκτης του Πεπ” και… πετάει! Στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Σίτι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο. Η νίκη με 6-3 θα ήταν αρκετή για να χαρεί κάθε προπονητής. Αλλά κάθε προπονητής δεν είναι ο Πεπ. Στον Πεπ δεν κάθισε υπέροχα στο κεφάλι αυτό το 6 μπροστά. Του κάθισε στο… στομάχι αυτό το 3 πίσω. Και πιο πολύ το γεγονός ότι στο χατ-τρικ του Κρίστοφερ Ενκουνκού, για τα δύο γκολ “ένοχοι” ήταν ο… Μαχρέζ και ο Γκρίλις.

Τώρα, θα πείτε: μα και οι δύο αυτοί είναι εξτρέμ. Πώς να είναι υπεύθυνοι για κάποια γκολ του αντιπάλου; Από δικής τους μεριάς σκόραραν και οι δύο στο ίδιο ματς. Κανονικά ήταν για “μπράβο” και όχι για γερή κατσάδα με χειρονομίες κιόλας, την ώρα, μάλιστα, του αγώνα! Η κερκίδα των “Πολιτών” δεν πήρε το πράγμα και πολύ καλά. Ο Γκρίλις των 120.000.000 ευρώ, πέρυσι τον Αύγουστο, είναι, στα 26,5 του μια ελπίδα για πολλά χρόνια. Αλλά ο Μαχρέζ είναι καιρό τώρα αγαπημένο παιδί των οπαδών.

Τα “αντεστραμμένα φουλ μπακ” του Γκουαρδιόλα…

Στη Σίτι από το 2018 ήδη, ο Αλγερινός ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ως ο πρωταγωνιστής της πρώτης παρουσίας της ομάδας σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει στο στήθος το παράσημο του αποκλεισμού της Παρί στα ημιτελικά με 3 δικά του γκολ στο συνολικό 4-1. Ο κόσμος δε βλέπει και πολύ καλά τον Πεπ να τον τραβάει απ’ το χέρι επειδή η ομάδα δέχθηκε γκολ. Βλέπει, όμως και τον Γκρίλις να τραβάει τα ίδια, εξαιτίας του Ενκουνκού.

Τι έχει συμβεί; Ε, είπαμε: Πεπ έχει συμβεί. Στην εφετινή Σίτι, ο Ισπανός, περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν, παίζει χωρίς “πραγματικό” σέντερ φορ. Κάτι που σημαίνει ότι τα εξτρέμ του δε μπορούν να έχουν στο μυαλό τους κυρίως να βγάλουν ευκαιρίες ή να ανοίξουν χώρους για τον “φουνταριστό”. Σημαίνει ότι στο μυαλό τους, όλη την ώρα, πρέπει να είναι και ότι συμμετέχουν πλήρως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας ως “αντεστραμμένα φουλ-μπακ”, όπως τα αποκαλεί ο Γκουαρδιόλα.

Δεν είναι ρόλος που μπορεί εύκολα να παίξει κάποιος. Δε θέλει μόνο πνευμόνια και ταχύτητα. Θέλει και εγρήγορση, συνεχή -και ορθή- εκτίμηση των συνθηκών στο γήπεδο, προνοητικότητα, πίεση. Ο Αλγερινός δεν το βρίσκει εύκολο στην αρχή. Αλλά… το βρίσκει κάποια στιγμή. Και από τότε πάει να κάνει ρεκόρ αποδοτικότητας στην καριέρα του.

Πρώτος -και πιο αποδοτικός- σκόρερ της ομάδας

Τη σεζόν που η Λέστερ έκανε το θαύμα και σήκωσε το τρόπαιο, ο Μαχρέζ τελείωσε τη σεζόν με συνολικά 18 γκολ και 10 ασίστ. Αλλά εφέτος, μέσα Φεβρουαρίου, έχει ήδη 16 γκολ και 6 ασίστ (7 και 4, αντίστοιχα, στο πρωτάθλημα). Λογικά θα ξεπεράσει κατά πολύ το ρεκόρ του ως το τέλος της χρονιάς. Ο δεύτερος σε συνολικά γκολ στην ομάδα, είναι ο Στέρλινγκ, με 12. Και οι συνολικά 6 ασίστ του Μαχρέζ, είναι λιγότερες μόνον από του Ζοάο Κανσέλο (9) και του Γκαμπριέλ Ζεσούς (8) και ίδιες με του Ντε Μπριν και του Φιλ Φόντεν.

Σε μια ομάδα με απίστευτη ποιότητα παικτών -άρα και ροτέισον όχι απλώς λογικό, αλλά έως και επιβεβλημένο- ο Αλγερινός, που κλείνει τα 31 του στις 21 Φεβρουαρίου, έχει ως τώρα 1842 αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του, εφέτος. Στη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε 509 από τα 540 λεπτά και στο πρωτάθλημα έχει ως τώρα 993. Με τα 7 του γκολ στην  Πρέμιερ είναι ο πιο αποδοτικός σκόρερ της ομάδας με βάση το χρόνο συμμετοχής του. Τα ίδια γκολ έχουν και οι Μπερνάντο Σίλβα και Κέβιν ντε Μπριν, αλλά, αντίστοιχα σε 2050 και 1188 λεπτά συμμετοχής. Ο Στέρλιγνκ, με το πρόσφατο χατ-τρικ του έχει πλέον 10, αλλά σε 1423 λεπτά συμμετοχής. Παρά κάτι… δεύτερος, ακόμη!

Ο Μαχρέζ πάει για “μαγική” χρονιά

Από την ημέρα της… κατσάδας για το γκολ του Ενκουνκού στο ματς με τη Λειψία, πολύ νερό κύλησε κάτω απ’ τη γέφυρα. Ο Μαχρέζ, παίκτης ομάδας έτσι κι αλλιώς, αλλά πλέον και παίκτης… του Πεπ και με τη βούλα,  μάλλον είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Εκτός από την κερκίδα, τον αγαπά πλέον και ο λίγο… μυστήριος, για να λέμε την αλήθεια,  προπονητής του.

Με τη Σίτι να είναι φαβορί για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί τον κρυφό, μεγάλο στόχο της, ο νικητής με την Εθνική του και του Κόπα Άφρικα του 2019, Ριγιάντ, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στην ομάδα. Κι αν συνεχίσει έτσι, μάλλον θα είναι και καθοριστικής σημασίας. Πάει για “μαγική” χρονιά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Σίτι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ