Ο "Πρίγκιπας του Real Estate" είναι οπαδός της ομάδας από μικρός. Και αν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του από τη Νότιο Κορέα δεν έκαναν πίσω, ίσως έφτανε να γίνει και ιδιοκτήτης της. Πάντως, η ομάδα δεν ανησυχεί. Ως τώρα έχουν γίνει 27 προτάσεις για την αγορά της...

Νικ Κάντι: Ο Ελληνοκύπριος (παρά λίγο) νέος “Αμπράμοβιτς”! Επιστήθιος φίλος του Άγγλου πρωθυπουργού, παρών στο κορωνο-πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που παρολίγο να τον ρίξει απ’ την κυβέρνηση και… παραλίγο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι! (Αυτή είναι η έννοια του “Αμπράμοβιτς”, μην πάει ο νους σας σε τίποτε περίεργα και βρει κάνα μπελά το πατριωτάκι…)

Ο Νικ Κάντι είναι ένας “Πρίγκιπας του Real Estate”, με πολύ μεγάλη περιουσία και φανατικός οπαδός της ομάδας. Από Ιταλό πατέρα και Κύπρια μητέρα, ο Κάντι έκανε προσφορά ύψους 2,4 δισ. ευρώ για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι. Στο πλάι του -αλλιώς δύσκολα βγαίνουν οι αριθμοί- ένας νοτιοκορεατικός όμιλος υπό την Καταλίνα Κιμ.

Η Κιμ είναι η CEO μιας εταιρείας με αντικείμενο το ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ (ατζέντηδες, οικονομικές συμφωνίες κ.λπ.) Και στον Κάντι είχε υποσχεθεί υποστήριξη από έναν τεράστιο νοτιοκορεατικό όμιλο, με κεφάλαια 80 δισ. δολαρίων. Ωστόσο ο όμιλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, άλλαξε γνώμη και συνεπώς ο Νικ μάλλον θα μείνει με το… όνειρο.

Ξεκίνησε με 7.000 ευρώ, έφτασε περί τα 2 δισ.!

Μπορεί και όχι όμως. Από μικρός έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαζί με τον αδελφό του ξεκίνησε την εταιρεία τους, Candy & Candy με δανεικά 7.000 ευρώ από τη γιαγιά τους. Και σήμερα η Candy Property (από το 2018 που του ανήκει αποκλειστικά) έχει φτάσει να αξίζει περί τα 2 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων ακινήτων διαθέτει και τα διάσημα One Hyde Park (φωτό) και NoHo Square.

Με τη σύζυγό του, Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, έχει δύο παιδιά. Και… στάνταρ εισιτήριο διαρκείας για την Τσέλσι. Όπως φαίνεται όμως, θα πρέπει να αρκεστεί σ’ αυτό. Άλλωστε, η ομάδα είναι περιζήτητη. Ήδη, για την αγορά της έχει γίνει αριθμός-ρεκόρ προτάσεων, συνολικά 27! Ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου θα πιάσει μάλλον και η τιμή αγοράς της.

Οι 27 προτάσεις και τα φαβορί για την αγορά…

Η διοίκηση των “μπλε”, η ανάδοχος τράπεζα Raine Group και η αγγλική κυβέρνηση θα εξετάσουν τις προτάσεις και θα εγκρίνουν, για το τελικό στάδιο μόλις τρεις. Τελευταίο “φίλτρο” θα είναι, φυσικά, η Premier League,  όπως πάντα. Για την Τσέλσι έχει προκύψει (ε, σιγά το παράξενο) ενδιαφέρον και από τη Σαουδική Αραβία. Αλλά οι προτάσεις τους δεν είναι στα φαβορί.

Εκεί, σύμφωνα με τα οικονομικά ρεπορτάζ στην Αγγλία, φιγουράρουν ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσγιοργκ Bις σε κοινοπραξία με τον επίσης… φτωχούλη Αμερικανό, Τοντ Μπόελι, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ Λ.Α. Ντότζερς (στη φωτό, αριστερά ο Βις). Η οικογένεια Ρίκετς που έχει τους Σικάγο Καμπς (επίσης του MLB) έχει επίσης υποβάλει δελεαστική πρόταση. Αλλά οι οπαδοί της Τσέλσι αντιδρούν, επειδή δε μαθαίνουν καλά νέα για τη διαχείριση των Καμπς από τα… ξαδέλφια στο Αμέρικα.

Στα Φαβορί είναι και ο δισεκατομμυριούχος, επίσης φιλαράκι του Μπόρις Τζόνσον, Τζέιμι Ρούμπεν. Ο Ρούμπεν, όμως, έχει μαζί με τον αδελφό του και το 10% της Νιούκαστλ και, για να προκριθεί η πρότασή του θα πρέπει να απεμπλακεί από τις “Καρακάξες”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ