Την ονομάζουν "άχαρη" θέση. Δεν έχει τη "γκλαμουρια" του πλέι-μέικερ. Το "όλε" που κερδίζει ο επιθετικός μ' ένα ωραίο γκολ. Είναι όμως και θέση-κλειδί για κάθε ομάδα. Και η Τσέλσι έχει εκεί το απόλυτο... πασπαρτού.

Ν΄Γκολό Καντέ: Το “6άρι” που παίρνει… 10 σε όλα! Είναι μάλλον κοντούλης, με μπόι 168 εκατοστά. Δεν είναι ιδιαίτερα “χτιστός” ή κάτι τέτοιο. Και για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος είναι απρόσμενα, αλλά και πολύ ευχάριστα… χαμογελαστός. Αλλά πιο χαμογελαστός είναι, εξαιτίας του και ο Τόμας Τούχελ. Και κάθε οπαδός της Τσέλσι που τον βλέπει να αγωνίζεται στο γήπεδο.

Πίσω το 2016, όταν η ομάδα έδινε 35.000.000 ευρώ για να τον πάρει από την -πρωταθλήτρια τότε- Λέστερ, το ποσό ήταν μεγάλο. Και ο παίκτης 25 χρονών και κάτι μηνών (γεν. 29 Μαρτίου του 1991). Αλλά σήμερα, έξι χρόνια μετά, με κλεισμένα τα 31 του, η αξία του Ν’Γκολό Καντέ αποτιμάται στα… 50.000.000 ευρώ. Και, φυσικά, για την Τσέλσι η προσφορά του είναι μάλλον ανεκτίμητη.

Ο μικρόσωμος αυτός δαίμονας είναι ένας αμυντικός χαφ με σχεδόν μηδενικά λάθη. Και έναν απίθανο τρόπο να κάνει σωστά τα πάντα. Και, πέρα απ’ αυτό, να τα κάνει να φαίνονται και… απλά, ενώ δεν είναι. Μαζί του, η Τσέλσι είναι πάντοτε μια ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος. Και μπορεί όχι μόνο να κερδίσει μπάλες στο κέντρο, αλλά και να αναπτυχθεί πιο σωστά και γρήγορα.

Ακούραστος και σημείο αναφοράς για την ομάδα

Τα ατέλειωτα χιλιόμετρα του Καντέ στο γήπεδο γίνονται επίσης… χαμογελαστά. Όταν παίζει, η ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι είναι απλώς εντυπωσιακή. Όπως εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που έχει να “διαβάσει” το παιχνίδι του αντιπάλου και να προλάβει καταστάσεις. Κι όταν δεν τις προλάβει, να τις… διορθώσει.

Ο Καντέ είναι κομβικός στο παιχνίδι του Τόμας Τούχελ, διότι βλέπει ότι μ’ εκείνον μέσα -ειδικά σε καλή βραδιά- η ομάδα είναι τελείως διαφορετική. Είναι βέβαιο ότι θα εισηγηθεί από το καλοκαίρι ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει τον Ιούνιο του 2023. Αποτελεί, άλλωστε και σημείο αναφοράς για την ομάδα.

Ρούνεϊ: Σα να βλέπεις Τουρέ και Μακελελέ σε έναν παίκτη!

Σε όλες τις διοργανώσεις, συμπλήρωσε πλέον 245 ματς με την Τσέλσι -έχει και 13 γκολ, όπως και 13 ασίστ επίσης. Έχει πάρει μαζί της 8 μεγάλους τίτλους. Και εκτός από τη συμπάθεια της κερκίδας, έχει κερδίσει και το σεβασμό όλων. Ακόμη και των αντιπάλων. Όχι μόνο για τις ικανότητές του, αλλά και για το μόνιμο… χαμόγελό του.

Πρόσφατα, ο Γουέιν Ρούνεϊ του επιφύλαξε μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή. “Όταν βλέπεις τον Ν’Γκολό Καντέ στο γήπεδο είναι σα να βλέπεις συγχρόνως τον Γιάγια Τουρέ και τον Κλοντ Μακελελέ μαζί”, είπε ο Ρούνεϊ. Κάποιοι θα συμφωνήσουν. Κάποιοι ίσως όχι. Όπως και να ‘χει το πράγμα, ωστόσο, ο Καντέ γράφει τη δική του ιστορία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Και είναι μια ιστορία γεμάτη… τι άλλο; Χαμόγελα, φυσικά!


Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ