Για κάποιο λόγο, ο Τόμας Τούχελ δε δείχνει να σκέφτεται να δώσει ούτε εφέτος ευκαιρίες στον 21χρονο Αλβανό διεθνή. Η Γουέστ Χαμ έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα των "Μπλε" με εξαιρετική αρχική πρόταση. Και δεν αποκλείεται ο παίκτης να φύγει με κανονική μεταγραφή...

Μπρόχα-Τσέλσι: Παίζει… μόνο για (ακριβή) μεταγραφή! Μια από τις “κληρονομιές” του Ρομάν Αμπράμοβιτς στους “Μπλε” είναι και το εξαιρετικό τμήμα των Ακαδημιών της. Πριν από το Ρώσο, η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είχε μείνει αρκετά πίσω σ’ αυτόν τον τομέα. Όμως, την τελευταία δεκαετία, το Κόμπαμ και μαζεύει ταλέντα και, το κυριότερο, τα αξιοποιεί.

Ο Αρμάντο Μπρόχα είναι ένα από αυτά τα ταλέντα που μετά τις Ακαδημίες της Μπέρναμ και της Τότεναμ, προτίμησε από τα 8 του χρόνια να ενταχθεί στα τμήματα υποδομών της Τσέλσι. Από τότε ως σήμερα, ο Αλβανός σέντερ φορ έχει πάρει μπόλικους πόντους μπόι -είναι πια 1μ91. Έχει πάρει και μυική μάζα. Είναι ένα μικρό “θεριό”. Και διεθνής έχει γίνει, με την Αλβανία, από το Σεπτέμβριο του 2020 (14 συμμετοχές, 4 γκολ).

Μόλις 4′ λεπτά ως τώρα με τη μεγάλη ομάδα στην Πρέμιερ…

Αυτό που δεν έχει πάρει είναι ουσιαστικές ευκαιρίες από τη μεγάλη ομάδα της Τσέλσι, στην οποία έχει περάσει από το Φεβρουάριο του 2020, λίγους μήνες αφότου έκλεισε τα 18 του (γεν. 10 Σεπτεμβρίου του 2001). Με τους “μεγάλους” μπλε έχει παίξει στην Πρέμιερ μόλις 4′, ως αλλαγή του Ολιβιέ Ζιρού σ’ ένα ματς με την Έβερτον, στις 8 Μαρτίου του 2020. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς πήγε δανεικός στη Φίτεσε, μετά έγινε μέλος της Κ23 της Τσέλσι και πέρυσι έφυγε πάλι δανεικός για τη Σαουθάμπτον. Και εκεί… κάτι άλλαξε.

Σε απόλυτους αριθμούς, η περσινή σεζόν του Μπρόχα στους “Αγίους” δεν ήταν και εκθαμβωτική. Σε 32 εμφανίσεις στην Πρέμιερ πέτυχε 6 γκολ και είχε μια ασίστ (συνολικά, στη σεζόν 39 παρουσίες και 9 γκολ σε 2.369 αγωνιστικά λεπτά). Η Σαουθάμπτον, ωστόσο, είχε στόχο -και τον πέτυχε- απλώς να μείνει στην κατηγορία. Δε έπαιζε με τρόπο που να αναδεικνύει την επιθετική της γραμμή. Παρά ταύτα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μπρόχα ξεχώρισαν ιδιαίτερα μαζί της.

Η Γουέστ Χαμ… περιμένει στη γωνία με 40 μύρια αρχική προσφορά…

Με μοναδικό καθαρόαιμο σέντερ φορ στο ρόστερ τον Τίμο Βέρνερ, θα περίμενε κανείς ότι ο Τόμας Τούχελ θα ήθελε εφέτος να δώσει ευκαιρίες στον Μπρόχα. Αλλά, παρά τις ενστάσεις αρκετών οπαδών της ομάδας, κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι πολύ πιθανόν. Και, σε τέτοια περίπτωση, αρκετές ομάδες -με πρώτη πρώτη τη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόιζ, περιμένει… πώς και πώς.

Αν αληθεύει ότι η πρόταση των “Σφυριών” είναι κοντά στα 40.000.000 ευρώ (σχεδόν διπλάσια από τη χρηματιστηριακή του αξία, που είναι 22.000.000), η Τσέλσι μάλλον θα τον δώσει. Με Τζάροντ Μπόουεν και Σαΐντ Μπενραχμά στα άκρα, ο Μόιζ μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο έναν ψηλό, δυνατό φορ τύπου Μπρόχα. Ο Μικαΐλ Αντόνιο, άλλωστε, παραμένει ακμαίος. Αλλά έκλεισε το Μάρτιο τα 32. Θα χρειαστεί συντήρηση μέσω του ροτέισον στη διάρκεια της σεζόν. Και ο διεθνής Αλβανός έρχεται να “κουμπώσει” μια χαρά σ’ αυτό το πλάνο. Τώρα, γιατί δεν μπορεί να “κουμπώσει” σε κανένα πλάνο του Τούχελ, θα σας γελάσουμε…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ