Μεντί – Τσεχ… βίοι παράλληλοι στην Τσέλσι! Και δεν εννούμε μόνον ότι ο πρώην -μέγας- γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας, με την οποία έγραψε 494 συμμετοχές, είναι ο άνθρωπος πίσω από την απόκτησή του. Ούτε μόνο ότι αποτελεί τον μέντορα, φίλο και προσωπικό σύμβουλο του 29χρονου Σενεγαλέζου τερματοφύλακα. Είναι και μια σειρά συμπτώσεων, που μοιάζουν να […]

Μεντί – Τσεχ… βίοι παράλληλοι στην Τσέλσι! Και δεν εννούμε μόνον ότι ο πρώην -μέγας- γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας, με την οποία έγραψε 494 συμμετοχές, είναι ο άνθρωπος πίσω από την απόκτησή του. Ούτε μόνο ότι αποτελεί τον μέντορα, φίλο και προσωπικό σύμβουλο του 29χρονου Σενεγαλέζου τερματοφύλακα. Είναι και μια σειρά συμπτώσεων, που μοιάζουν να προοιωνίζονται ότι ο Εντουάρντ Μεντί θα γίνει ακριβώς ο νέος “Τσεχ” στη θέση του Τσεχ!

Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή. Ο Μεντί μόλις είχε βγάλει μάτια στη Γαλλία, πανηγυρίζοντας την άνοδο με τη Ρεμς στη Ligue 1. Αλλά ακόμη δεν είχε “γυαλίσει” στην Τσέλσι. Εκείνη την περίοδο οι “μπλε” αποφάσισαν να ξοδέψουν ποσό ρεκόρ, 80.000.000 ευρώ, για τον Ισπανό Κέπα Αριζαμπαλάγκα, της Αθλέτικ Μπιμλπάο. Έμοιαζε ιδανική επιλογή. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή. Τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του έφεραν τον Φρανκ Λάμπαρντ σε σημείο να χρησιμοποιεί ως βασικό τον Καμπαγέρο.

Ο Μεντί, εν τω μεταξύ, είχε φτάσει στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεν και η ηγετική του παρουσία κάτω από τα δοκάρια, τράβηξε το ενδιαφέρον του Τσεχ. Επέμεινε πολύ για την απόκτησή του, θεωρώντας τον εξαιρετική περίπτωση. Και με κόστος 24.000.000 ευρώ (λιγότερο από το 1/3 όσων ξοδεύτηκαν για τον Αριζαμπαλάγκα), δε θα έσπαγε και τα ταμεία. Η επιθυμία του εισακούστηκε.

Πρώτη σύμπτωση: από τη Ρεν, στην Τσέλσι…

Η μεταπήδηση από τη Ρεν στην Τσέλσι ήταν η πρώτη από τις συμπτώσεις μεταξύ Μεντί και Τσεχ, που λέγαμε. Ο Πετρ, απλώς, είχε διαφορετική ηλικία, 22 ετών όταν, το 2004 έφευγε από τη Γαλλία για το Λονδίνο. Μέσα στη σεζόν, ωστόσο, μια νέα σύμπτωση παρατηρήθηκε από τους λάτρεις της στατιστικής. Στις πρώτες 12 συμμετοχές του με την Τσέλσι, ο Μεντί είχε δεχθει τρία γκολ και είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε εννιά ματς. Δηλαδή… ακριβώς ό,τι είχε πετύχει ο Πετρ Τσεχ στις αντίστοιχες 12 πρώτες εμφανίσεις του με τους “μπλε”.

Ναι: η Ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται!

Εφέτος ο Μεντί αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς της Τσέλσι στην κούρσα για τον τίτλο. Και δικαιώνει για άλλη μια φορά την απόκτησή του. Μάλιστα, έχει ως τώρα τα περισσότερα clean sheets (δηλαδή ματς χωρίς να δεχθεί γκολ) από οποιονδήποτε άλλο γκολκίπερ στην Πρέμιερ.


Και… εδώ έρχεται η τρίτη και ακόμη πιο παράξενη σύμπτωση! Στα 60 του ματς με την Τσέλσι, ο Μεντί έχει συγκεντρώσει ως τώρα 35 clean sheets. Τι; Ε, ναι! Ακριβώς το ίδιο είχε πετύχει και ο Πετρ Τσεχ στα δικά του πρώτα 60 παιχνίδια με τους “μπλε”. Είναι να μην μπαίνεις σε σκέψεις;

Οι αριθμοί ως τώρα δείχνουν ότι ο 29χρονος Σενεγαλέζος γκολκίπερ μπορεί να γίνει ο νέος “Τσεχ” της Τσέλσι. Φυσικά, ο Τσέχος έπαιξε στους “μπλε” για 11 χρόνια, ως τα 33 του, ηλικία που ο Μεντί θα έχει σε τέσσερα χρόνια (γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1992). Όπως και να ‘χει, όμως, γράφει ως τώρα εντυπωσιακή δική του ιστορία. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που θα κατέληγε… πωλητής ρούχων στο κατάστημα ενός φίλου του, εάν από σπόντα δεν υπέγραφε στη Μαρσέιγ για τέταρτος γκολκίπερ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ