Στην εφετινή Premier η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα... 1071 φορές! Η επιλογή του γκολ της χρονιάς, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Θα καταλάβετε γιατί αν δείτε προσεκτικά και τα videos που ακολουθούν...

Μάχη για το πιο… premier γκολ της Premier! Το αγγλικό πρωτάθλημα είχε φινάλε-θρίλερ, αντάξιο της φήμης του, ως καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Δεν είναι όμως διάσημο μόνο επειδή είναι συναρπαστικό. Ως διοργάνωση η Premier φιλοξενεί το μεγαλύτερο κομμάτι από την… αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Από τους 509 παίκτες της Λίγκας, οι 335 είναι ξένοι πρώτης διαλογής. Και το… μπουκέτο έχει ό,τι βάζει ο νους του ανθρώπου.


Φυσικά, μεταξύ τους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι, θέλει δε θέλει κανείς, κάτι σαν πρώτος μεταξύ ίσων. Η σταδιοδρομία του στα γήπεδα και όσα έχει καταφέρει αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και ακόμη και με κλεισμένα, από το Φλεβάρη, τα 37 του, ήταν εφέτος η όαση στην έρημο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι και από τα φαβορί για ένα από τα πιο τιμητικά και εντυπωσιακά… μεθεόρτια κάθε σεζόν στην Premier. Αυτή της ανάδειξης του κορυφαίου γκολ της χρονιάς.



Απίθανα γκολ και από τους Σον-Ρόδρι (και… όχι μόνο!)

Αυτό το ασύλληπτο “παστέλι” του CR7 έχει, ωστόσο, σοβαρό ανταγωνισμό. Η σεζόν είχε να δείξει σπουδαία γκολ από επίσης σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Μεταξύ τους και αυτό του Κορεάτη Χέουνγκ-Μιν Σον, της Τότεναμ, που πήρε και το βραβείο, μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ του κορυφαίου σκόρερ της χρονιάς.



Αξέχαστο μέσα στα πολλά, ήταν, φυσικά και η… ρουκέτα εδάφους-αέρος του Ρόδρι, στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον.




Συνολικά, στη σεζόν, στην Premier μπήκαν 1.071 γκολ. Δηλαδή, μόλις ένα λιγότερο από το 2018-19, όταν και έγινε το ρεκόρ για διοργάνωση με 20 ομάδες – 38 αγωνιστικές. (Σε απόλυτους αριθμούς ρεκόρ είναι τα 1.222 γκολ του 1992-93,  όταν όμως η κατηγορία είχε 22 ομάδες και 42 αγωνιστικές), Η επιλογή θα είναι δύσκολη λοιπόν. Παρά ταύτα, με μέσο όρο 2,82 γκολ ανά ματς, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο το αγγλικό πρωτάθλημα συγκεντρώνει τέτοιο ενδιαφέρον. (ΔΕΙΤΕ το βίντεο -αν και ίσως σας πιάσει μελαγχολία, λίγο…)

Ένα ακόμη, ενδιαφέρον στατιστικό, που δείχνει και πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Αγγλία τα τελευταία χρόνια; Από τα 1071 γκολ της σεζόν, μόλις 164 μπήκαν με κεφαλιά! Πού; Στην κάποτε χώρα της σέντρας και των… “κεφαλοσφαιριστών”! Σημεία (καλά) των καιρών…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ