Αν και το πρωτάθλημα Αγγλίας κρίθηκε κι αυτό σε... "τελικό" στην ουσία, οι Reds έπαιξαν εφέτος και σε άλλους τρεις, κανονικούς. Λιγκ Καπ, Κύπελλο Αγγλίας και Τσάμπιονς Λιγκ. Και σήκωσαν δύο από τα τρία τρόπαια μ' έναν... παράξενο, στατιστικά, τρόπο...

Λίβερπουλ: Το… πιο παράδοξο στατιστικό της σεζόν! Η σεζόν δεν έκλεισε για τη Λίβερπουλ με το άπιαστο και “μυθικό” quadruple. Αλλά και… κακή δεν τη λες ως χρονιά. Έδωσε μάχη για τον τίτλο στην Πρέμιερ μέχρι… εννιά λεπτά πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, όταν ο Ιλκάι Γκουντογκάν έγινε νέος Κουν Αγουέρο και έδωσε νίκη-τρόπαιο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Έφτασε στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Και, εκεί, ομολογουμένως, ήταν η πρωταγωνίστρια. Έκανε ένα σωρό ευκαιρίες, κυκλοφόρησε τη μπάλα πολύ καλύτερα, ήταν πιο απειλητική. Μπροστά της βρήκε τον Τιμπό Κουρτουά των 9 επεμβάσεων. Για τον Βέλγο, το sports365.gr σας είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί και να είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του κόσμου, αυτή τη στιγμή. Και η εμφάνισή του στο Παρίσι, όπου πήρε και τον τίτλο του MVP, ενισχύει αυτή την άποψη.




Το να χάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ σε τελικό χωρίς παράταση… δεν είναι είδηση, εδώ και 22 χρόνια. Όταν η”Βασίλισσα” έχασε το Διηπειρωτικό, το 2000, από τη Μπόκα. Και, σε κάθε περίπωση επιτυχία είναι να φτάσεις εκεί. Ειδικά όταν έχεις εφέτος φτάσει και σε δύο ακόμη τελικούς, στους οποίους και σήκωσες το τρόπαιο. Και ειδικότερα, όταν… δεν έχεις βάλει ούτε ένα γκολ, ούτε στους δύο κερδισμένους!

Δύο κούπες με μηδέν γκολ σε τρεις τελικούς!

Κι αυτό είναι το πιο παράδοξο στατιστικό πλάι στη Λίβερπουλ εφέτος. Δύο τελικοί στην παράταση, ίσον 240 αγωνιστικά λεπτά. Και άλλα 90 στο Παρίσι, 330. Κι όμως. Παρότι, όπως και στο Παρίσι, απέναντι στη Ρεάλ, στατιστικά ήταν καλύτερη από την Τσέλσι, που ήταν η αντίπαλος και στα δύο παιχνίδια, η Λίβερπουλ δε βρήκε δίχτυα. Στο Carabao Cup είχε 55-45% κατοχή, 20 έναντι 11 τελικές, 6 έναντι 4 σουτ στο στόχο, 11-2 κόρνερ κι ένα γκολ που δε μέτρησε. Αλλά “κουλουράκια” στο σκορ.

 


Στο FA Cup, πάλι, η μάχη ήταν πιο αμφίρροπη. Η Λίβερπου είχε 53-47% κατοχή, 17 έναντι 10 τελικές, 2 έναντι 2 στο στόχο, 2 έναντι 2 κόρνερ και 5-5 κόρνερ. Αλλά και πάλι γκολ δε μπήκε. Και τα δύο 120λεπτα τελείωσαν χωρίς σκορ και η Λίβερπουλ σήκωσε τα τρόπαια στα πέναλτι. Σε μια διαδικασία που συνήθως ονομάζουμε “ρουλέτα”, αλλά είδαμε ότι για τους Reds ίσως… δεν είναι και τόσο θέμα τύχης.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι χωρίς γκολ η Λίβεπρουλ έμεινε, σε συνολικά 63 (!) ματς εφέτος, μόλις τρεις ακόμη φορές, εκτός από τους τελικούς με Ρεάλ και Τσέλσι χωρίς να σκοράρει. Στην ήττα με 1-0 από τη Λέστερ στο πρωτάθλημα. Στο 0-0 με την Άρσεναλ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Και στο 0-1 από την Ίντερ στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Records & Statistics

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ