Σαλάχ - Μανέ - Ζότα... κάνουν ό,τι θέλουν εφέτος στην επίθεση της Λίβερπουλ. Και "απειλούν" (αν δεν έχουν ξεπεράσει ήδη, ποσοστιαία) μια εκφοβιστική επίδοση ενός άλλου εκπληκτικού τρίο, που δεν έχει επαναληφθεί από το 2013-14...

Η Πρέμιερ και το απίθανο τρίο της… “Λίβερπουλ Σίτι”! Η σεζόν 2013-14 στην Αγγλία είχε πολλά ενδιαφέροντα στατιστικά να επιδείξει. Σε επίπεδο προσώπων, ήταν αναμφίβολα η χρονιά του Λουίς Σουάρες. Ο άνθρωπος έκανε παπάδες εκείνη τη σεζόν για τη Λίβερπουλ. Πέτυχε 31 γκολ (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης) και είχε και 12 ασίστ (δεύτερος πίσω από τον Στίβεν Τζέραρντ, που είχε 13)!

Έκανε τρια χατ-τρικ, τον ψήφισαν δύο φορές καλύτερο παίκτη του μήνα και, στο τέλος, καλύτερο Παίκτη της Σεζόν και από την Πρέμιερ και από την ένωση των ποδοσφαιριστών. Και, φυσικά, ήταν, μαζί με τον συμπαίκτη του, Ντάνιελ Στάριτζ οι επιθετικοί της 11αδας της χρονιάς. Ο Ουρουγουανός ήταν, πραγματικά ασταμάτητος! Σκόραρε ακόμη και με κεφαλιά από… τη γραμμή της περιοχής! Μια πραγματική χρονιά-φαινόμενο (vid).

Τα.. 102 γκολ και το τρίο-φωτιά της Σίτι!

Η Λίβερπουλ σκόραρε εκείνη τη χρονιά, συνολικά 101 γκολ. Η πρώτη θέση άλλαξε χέρια… 25 φορές στη διάρκεια της σεζόν. Και για μόλις 7η φορά στην ιστορία του θεσμού, ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική. Και τον πήρε, για 4η φορά στην ιστορία της και 2η στη νέα, “αραβική” εποχή της, η Μάντσεστερ Σίτι. Που πέτυχε… 102 γκολ! Για πρώτη φορά στην Πρέμιερ, δύο ομάδες έφταναν το +100 γκολ στη σεζόν. Κι αν για τη Λίβερπουλ αυτό το κατόρθωμα είχε δύο ονοματεπώνυμα, Λουίς Σουάρες (κυρίως) και Ντάνιελ Στάριτζ (21 γκολ), για τη Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι είχε… τρία.

Τρεις παίκτες των Πολιτών πέτυχαν εκείνη τη σεζόν-θρίλερ πάνω από 15 γκολ ο καθένας. Ο Γιάγια Τουρέ πέτυχε 20 (με ένα χατ τρικ). Ο Σέρχιο “Κουν” Αγουέρο 17. Και ο Έντιν Τζέκο 16. Δηλαδή, 53 από τα 102 γκολ της χρονιάς. Η τριπλέτα-όνειρο της Σίτι ήταν και σούπερ… αλτρουιστική. Ο Αγουέρο ήταν δεύτερος σε ασίστ για την ομάδα (10), πίσω μόνο από τον Νταβίντ Σίλβα (11). Ο Τουρέ είχε 9 και ο Τζέκο 8. Με άλλα λόγια, ένα φανταστικό τρίο, που έκοβε, έραβε και έπαιζε ο ένας για τον άλλο με τρόπο εκπληκτικό. Και πολύ θεαματικό. Από τότε, η Πρέμιερ δεν έχει δει 3 παίκτες από την ίδια ομάδα να έχουν +15 γκολ ο καθένας μέσα στη σεζόν.

Η μαγική τριπλέτα της Λίβερπουλ που σαρώνει

Οκτώ χρόνια μετά, ο τίτλος είναι και εφέτος υπόθεση των δύο ομάδων, με τη Σίτι, πάντως, να έχει πλέον προβάδισμα, μετά το 1-1 των Reds με την Τότεναμ στο Άνφιλντ. Παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ έχει εφέτος κάτι κοινό με τους “Πολίτες” του 2013-14. Και είναι, φυσικά, το δικό της φανταστικό τρίο: Μοχάμεντ Σαλάχ, Σαντιό Μανέ, Ντιόγκο Ζότα. Είναι το τρίο που κλέβει τη δόξα του “μοναδικού” στην Πρέμιερ από τη Σίτι του 2013-14.

Ο Αιγύπτιος, ο Σενεγαλέζος και ο Πορτογάλος έχουν ως τώρα 22, 15 και 15 γκολ αντίστοιχα, δηλαδή, 52 από τα συνολικά 89 γκολ της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα. Έχουν επίσης, αντίστοιχα, 14, 4 και 5 ασίστ, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι η συνεργασία τους είναι όχι απλώς αρμονική, αλλά φτιαγμένη στον Παράδεισο. Αν θα είναι αρκετή για να πάρει αυτή τη φορά τον τίτλο η ομάδας τους, θα φανεί.

Η Λίβερπουλ (86 βαθμοί) έχει ακόμη να δώσει ένα εκτός με τη Σαουθάμπτον και κλείνει τη σεζόν με τη Γουλβς στο Άνφιλντ. Η Σίτι, πάλι, (89 βαθμοί), παίζει εκτός με τη Γουέστ Χαμ και κλείνει τη σεζόν στο σπίτι της με την Άστον Βίλα. Ο τίτλος είναι στο χέρι των “Πολιτών”. Αλλά και ο δρόμος ορθάνοιχτος για το τρίο των Reds να γράψει ιστορία με ένα ρεκόρ που, κατ’ αναλογίαν, έχουν ήδη σπάσει. Τα 53 γκολ της τριπλέτας της Σίτι, το 2013-14 αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 52% των 102 συνολικά γκολ. Αλλά Σαλάχ, Μανέ και Ζότα, είναι ήδη κοντά στο 58,5%. Και… βλέπουμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ