Η μετάλλαξη… Cobham προ των πυλών της Τσέλσι! Το 2-2 από τη Λίβερπουλ, στο ξεκίνημα της χρονιάς φέρνει τη Λονδρέζικη ομάδα στο -10 από την κορυφή και με μόλις ένα βαθμό πάνω από τους νικητές της περασμένης Κυριακής, που, όμως, έχουν κι ένα ματς λιγότερο. Η υπόθεση τίτλος μοιάζει να απομακρύνεται γοργά για την πρωταθλήτρια […]

Η μετάλλαξη… Cobham προ των πυλών της Τσέλσι! Το 2-2 από τη Λίβερπουλ, στο ξεκίνημα της χρονιάς φέρνει τη Λονδρέζικη ομάδα στο -10 από την κορυφή και με μόλις ένα βαθμό πάνω από τους νικητές της περασμένης Κυριακής, που, όμως, έχουν κι ένα ματς λιγότερο.

Η υπόθεση τίτλος μοιάζει να απομακρύνεται γοργά για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και η ημερομηνία-κλειδί είναι η 15η του μηνός, όταν και ταξιδεύει στο Μάντσεστερ. Εάν η Σίτι κερδίσει το ματς αυτό, ο Τόμας Τούχελ θα πρέπει να πάρει μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις για το αύριο της ομάδας.

Φυσικά, δεν αισθάνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, παρότι από το Νοέμβριο και μετά η κόπωσή της είναι φανερή. Η Τσέλσι έχει χτυπηθεί αρκετά από τον κορωνοϊό και, μεταξύ μας κιόλας, εξ αρχής δεν είχε και υλικό ανάλογο με τη Σίτι. Κι αυτό εννοούμε με τον όρο… “μετάλλαξη Cobham”.

Το ροτέισον που δικαίωσε την Cobham

Για όσους δε γνωρίζουν Cobham ονομάζεται το προνητικό κέντρο της Τσέλσι, κοντά στο ομώνυμο χωριό, στην επαρχία του Σάρεϊ. Πρόκειται για ένα κόσμημα υπερσύγχρονων προδιαγραφών. Και εκεί… επωάζεται και η “μετάλλαξη”, μιας και το Cobham Training Center φιλοξενεί και την Ακαδημία της ομάδας.

Ο Γερμανός τεχνικός, ακόμη κι αν δεν ήταν υπέρμαχος του ροτέισον, αναγκάστηκε να προσφύγει σ’ αυτό από νωρίς στη σεζόν. Και επειδή στη νοοτροπία του, η ανταμοιβή όσων δουλεύουν στις προπονήσεις είναι κομβικής σημασίας, εκμεταλλεύτηκε ως τώρα σε άριστο βαθμό τα “φιντάνια” της Ακαδημίας.

Από την αρχή της χρονιάς, τρεις απ’ αυτούς εξελίχθηκαν σε εξαιρετικές και αξιόπιστες λύσεις για την ομάδα. Ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι, ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ και ο Τρέβο Τσάλομπα. Οι νεαροί προστέθηκαν σ’ αυτό το ροτέισον δίπλα σε τρία ακόμη προϊόντα της Ακαδημίας. Τον Μέισον Μάουντ, τον τραυματία, τώρα, Ρις Τζέιμς, αλλά και τον Αντρέας Κρίστενσεν.

Δεν “σκόρπισε”, παρά τις αντιξοότητες…

Τραυματισμοί, απουσίες λόγω κορωνοϊού -αλλά και αργή επάνοδος σε καλή φυσική κατάσταση εξαιτίας του- ήταν και είναι δύο ακόμη από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Τούχελ. Το θέμα Λουκάκου φαίνεται, ωστόσο, να έληξε με συγγνώμη του Βέλγου. Κι αυτό δίνει πόντους στον Γερμανό που μοιάζει να κρατά τα αποδυτήρια ενωμένα, παρά τις αντιξοότητες.

Αθπιλικουέτα και Ρούντιγκερ έχουν, επίσης, συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι. Και ο τραυματισμός του Λουκάκου, μετά το ματς με τη Μάλμε, αποσυντόνισε για καιρό το σχεδιασμό. Αλλά η Τσέλσι δε “σκόρπισε”.

Ακόμη και μετά το 0-2 από τη Λίβερπουλ, έδειξε μέταλλο και έφτασε στην ισοφάριση. Χαρακτήρα, αναμφίβολα έχει. Ο τίτλος ίσως χάνεται, λοιπόν, αλλά το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και, βέβαια, η υπεράσπιση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζωντανοί και απολύτως επιθυμητοί στόχοι.

Κορμός με “αγγλικό” DNA και υπογραφή Cobham

Είναι μάλλον σαφές ότι εκεί θα ρίξει πλέον το βάρος του ο Τούχελ. Εάν η σεζόν τελειώσει καλά, στη φουρνιά της Cobham που τώρα παίρνει την ευθύνη να κρατήσει το όνειρο ζωντανό, θα προστεθούν το καλοκαίρι και οι Κόνορ Γκάλαχερ (δανεικός στην Κρίσταλ Πάλας) και Μπίλι Γκίλμουρ (δανεικός στη Νόριτς).
Η “νέα” Τσέλσι του Τούχελ θα έχει, έτσι, από τη νέα σεζόν ένα κορμό τουλάχιστον εφτά παικτών από την Ακαδημία της!

Και, συνολικά, ένα τόσο αγγλικό DNA όσο καμία ομάδα από την εποχή που ο Φέργκιουσον “φρέσκαρε” τη Γιουνάιτεντ, το 1992, με Ράιαν Γκιγκς, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γκάρι και Φιλ Νέβιλ, Πολ Σκόουλς και Νίκι Μπατ.
Αν θα έχει την ίδια επιτυχία με τον σερ Άλεξ, απομένει να φανεί. (Αρκεί να φανεί και του παρορμητικού Αμπράμοβιτς, βέβαια…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ