Μετά από 70 χρόνια λοιπόν, η Έβερτον αντιμετωπίζει ξανά τον κίνδυνο να πάει στο Τσάμπιονσιπ.

Μια από τις πιο παλιές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, η Έβερτον, μπήκε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά από το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Τα «ζαχαρωτά» υποβιβάστηκαν τελευταία φορά στη 2η κατηγορία Αγγλίας μετά από τη σεζόν 1950-51 και πλέον βρίσκονται στην 18η θέση της βαθμολογίας με άμεσο τον κίνδυνο για αποχώρηση από την 1η κατηγορία.

Μετά από 70 χρόνια λοιπόν, η Έβερτον αντιμετωπίζει ξανά τον κίνδυνο να πάει στο Τσάμπιονσιπ, έχοντας 2 πόντους διαφορά από την Μπέρνλι που βρίσκεται στην 17η θέση και 5 πόντους διαφορά από τη Λιντς της 16ης θέσης. Μπορεί η Έβερτον να έχει πολλά χρόνια να πρωταγωνιστήσει στο αγγλικό πρωτάθλημα, όμως ένας υποβιβασμός θα ήταν καταστροφικός για μια τέτοια θρυλική ομάδα. Μια ομάδα μάλιστα που διαθέτει ρόστερ μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Με 6 αγώνες να μένουν για τη λήξη της σεζόν, η Έβερτον πρέπει να δείξει τον καλύτερο της εαυτό για να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Στον πιο πρόσφατο αγώνα πάντως ενάντια στη Λίβερπουλ, τα «ζαχαρωτά» έχασαν με 2-0 και πήγαν από τη 17η, στην 18η θέση της κατηγορίας. Μια ήττα που ήταν αναμενόμενη, αφού η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας, 50 πόντους μακριά από την Έβερτον. Κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ της bwin δείχνει τη Μάντσεστερ Σίτι, με μικρή διαφορά από τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες δίνουν μάχη σώμα με σώμα, αφού και στο βαθμολογικό πίνακα έχουν έναν πόντο διαφορά και 5 αγώνες ακόμη για το τέλος της σεζόν.

Στη χαμηλότερη βαθμίδα της κατηγορίας, 29 πόντους έχει η Έβερτον, 22 η Γουότφορντ και 21 η Νόργουιτς Σίτι. Στα επόμενα παιχνίδια η Έβερτον θα αναμετρηθεί με δυνατές ομάδες, αλλά και κοντινές της. Για να βγει από τη ζώνη υποβιβασμού, θα πρέπει να πετύχει σίγουρα κάποιες νίκες και η Μπέρνλι που είναι στη 17η θέση (και έχει έναν αγώνα περισσότερο) να κάνει κάποιο «στραβοπάτημα» αγωνιστικά.

Πάντως ο Γιούρχεν Κλοπ δήλωσε ότι δε θέλει να δει την Έβερτον εκτός Πρέμιερ Λιγκ και ένας τέτοιος υποβιβασμός δε θα ήταν επιθυμητό σενάριο. Σίγουρα την ίδια γνώμη έχουν οι οπαδοί και ο προπονητής της Έβερτον, Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος καλείται να κρατήσει την ομάδα του εντός Πρέμιερ Λιγκ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ