Η αδικοχαμένη Άβα Γουάιτ ένωσε Έβερτον και Λίβερπουλ! Και δικαίως. Η ποδοσφαιρική αντιπαράθεση, οσοδήποτε βαθιά ριζωμένη κι αν είναι (και μεταξύ “Μπλε” και “Κόκκινων” είναι, πολύ!), δε μπορεί να στέκεται πάνω από τη φρικτή δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού. Η ιστορία συγκλονίζει την πόλη του Λίβερπουλ εδώ και μέρες. Στις 25 Νοεμβρίου, η Άβα μαχαιρώθηκε θανάσιμα […]

Η αδικοχαμένη Άβα Γουάιτ ένωσε Έβερτον και Λίβερπουλ! Και δικαίως. Η ποδοσφαιρική αντιπαράθεση, οσοδήποτε βαθιά ριζωμένη κι αν είναι (και μεταξύ “Μπλε” και “Κόκκινων” είναι, πολύ!), δε μπορεί να στέκεται πάνω από τη φρικτή δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού. Η ιστορία συγκλονίζει την πόλη του Λίβερπουλ εδώ και μέρες. Στις 25 Νοεμβρίου, η Άβα μαχαιρώθηκε θανάσιμα στο κέντρο της πόλης. Το χειρότερο; Για το φόνο έχει κατηγορηθεί ένα 14χρονο αγόρι!

Όλα ξεκίνησαν από μια λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Άβα, που ήταν έξω με φίλες της, με τον κατηγορούμενο, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί αφού είναι επίσης ανήλικος. Ο 14χρονος έβγαλε μαχαίρι και το χρησιμοποίησε. Και η κατάληξη ήταν τραγική. Το περιστατικό ήλθε να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια, με χρήση μαχαριού σε καυγάδες μεταξύ εφήβων. Ο θάνατός της Άβα προκάλεσε σάλο. Στο σημείο του φόνου αφέθηκαν λουλούδια. Και η συζήτηση για την αυξανόμενη χρήση λεπίδων στην πόλη άνοιξε για τα καλά.

Χειροκρότησαν από κοινού στη μνήμη του κοριτσιού…

Σ’ αυτό το πλαίσιο, στο 12ο -όσα και τα χρόνια της Άβα- λεπτό της αναμέτρησης στο Γκούντισον Παρκ, οι οπαδοί των δύο ομάδων ενώθηκαν σ’ ένα διαρκές χειροκρότημα στη μνήμη της. Στην οθόνη του γηπέδου ανέβηκε η φωτογραφία της άτυχης κοπέλας.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πανηγύρισε τη νίκη της Λίβερπουλ μ’ ένα μπλουζάκι που έγραφε RIP Ava White. Και στην κερκίδα σηκώθηκε πανό με με τα εμβλήματα και των δύο ομάδων και το σύνθημα “Όχι άλλα μαχαίρια στην πόλη μας”.

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ, μεταξύ των δύο ομάδων της πόλης, είναι από τα πλέον κλασσικά στην Αγγλία. Και η έχθρα των οπαδών της Έβερτον μ’ αυτούς της Λίβερπουλ, παροιμιώδης. Όμως, μπροστά ένα τέτοιο τραγικό και ανησυχητικό γεγονός όπως ο άδικος χαμός ενός 12χρονου κοριτσιού, η διαφωνία περί τα ποδοσφαιρικά μοιάζει ασήμαντη. Και αταίριαστη, φυσικά.

Το μήνυμα που έδωσαν οι δύο σύλλογοι και οι οπαδοί τους ήταν ηχηρό. Καμία αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταλήγει στη βία. Και πολύ περισσότερο στην αφαίρεση μιας ζωής. Το αν, βέβαια, ένα τέτοιο μήνυμα μπορεί πλέον να αγγίξει εφήβους που γαλουχούνται με τους στίχους της trap σκηνής είναι ένα άλλο, μεγάλο κι αυτό θέμα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ