Ο Νορβηγός είναι ολοφάνερο ότι έχει αγαπήσει πολύ την Άρσεναλ. Αλλά, εφέτος, κατάφερε και ο ίδιος να γίνει εξαιρετικά αγαπητός στον κόσμο της ομάδας. Έκανε μια σπουδαία σεζόν και το μέλλον του ανήκει...

Άρσεναλ: Η χρονιά-όνειρο του Μάρτιν των ρεκόρ! Ο νεώτερος διεθνής στην ιστορία της Νορβηγίας δεν κατάφερε, εν τέλει, μαζί με την υπόλοιπη… “μαρίδα” του Μικέλ Αρτέτα να βγάλουν την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με μέσο όρο ηλικίας τα 24,8 χρόνια, ωστόσο, οι “Κανονιέρηδες” είναι σίγουρα μια ομάδα με πολύ μέλλον. Και ο Μάρτιν Όντεγκααρντ (σ.σ.: αν θέλουμε να ομιλούμε απταίστως τη νορβηγική είναι Έντεγκααρχ, οπότε αφήστε το…) είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος αυτού του μέλλοντος.

Η ιστορία του, λίγο πολύ γνωστή: στα 17 του βρέθηκε στην Ισπανία για τη Ρεάλ. Αλλά μέχρι το δανεισμό του, πέρυσι το Γενάρη στην Άρσεναλ δε βρήκε “λιμάνι” πουθενά. Ούτε στην ομάδα της Μαδρίτης. Υπό τον Αρτέτα, ωστόσο, ο Μάρτιν “άνθισε”. Τα 35.000.000 που έδωσε η ομάδα για να τον αποκτήσει ήταν μια πολύ γερή ένεση ηθικού για τον παίκτη, που θα κλείσει τα 24 του στις 17 Δεκεμβρίου.

Η οριστικοποιήση της μεταγραφής του έδωσε φτερά

Κι αυτό επειδή απ’ το Γενάρη του 2021 ως τη μεταγραφή του δεν ήταν ακριβώς και υπόδειγμα σταθερότητας. Είχε ωστόσο μερικές σπουδαίες στιγμές (μεταξύ τους και το γκολ κατά του Ολυμπιακού, στις 11 Μαρτίου, για το Europa League) που έπεισαν τον Ισπανό προπονητή ότι είχε χτυπήσει φλέβα χρυσού.

Αν και αρκετά ώριμος για να πάρει περιβραχιόνιο αρχηγού στην Εθνική Νορβηγίας λίγο μετά τα 22 του, το Μάρτιο του 2021, ο Όντεγκαρντ ένοιωθε λίγο “υπ’ ατμόν” όσο η Άρσεναλ δεν προχωρούσε στην απόκτησή του. Μετά, όμως… πήρε φτερά. Έκλεισε τη σεζόν με 40 συμμετοχές και πάνω από 3.100 αγωνιστικά λεπτά για την ομάδα. Πέτυχε 7 γκολ, είχε 5 ασίστ, απ’ αυτόν ήλθαν οι περισσότερες ευκαιρίες για την ομάδα και ήταν ακριβής στο -εντυπωσιακό- 86% των μεταβιβάσεών του.

Αγάπη και εκτίμηση και από τον κόσμο

Θα είδατε, φυσικά στο πιο πάνω tweet και τη μικρή, σημαντική λεπτομέρεια. Ναι. Ο Όντεγκααρντ δεν τελείωσε τη σεζόν μόνον ως αρχηγός -και- στην Άρσεναλ, στα τελευταία ματς της χρονιάς. Στην καθιερωμένη ψηφοφορία των οπαδών της ομάδας μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Μάρτιν ήλθε 2ος σε ψήφους. Μια απόδειξη ότι στο Λονδίνο τον… αγαπούν όσο κι εκείνος.

Για την ιστορία να πούμε ότι στην ίδια ψηφοφορία, πίσω από τον Όντεγκααρντ ήλθε ο Άαρον Ραμσντέιλ, που ήταν όντως εντυπωσιακός κάτω απ’ τα δοκάρια σε μια σεζόν με κακό ξεκίνημα και κακό φίνις για την ομάδα. Αλλά κι ένα πολύ εντυπωσιακό… μεσοδιάστημα στο οποίο έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και πήρε και αποτελέσματα -απλώς όχι αρκετά…

Και, φυσικά -θα ήταν παράδοξο το αντίθετο, άλλωστε- 1ος για την Άρσεναλ μέσα στη χρονιά ήταν ο Μπουκάγιο Σάκα. Λίγο πριν κλείσει τα 21 του (στις 5 Σεπτεμβρίου), ο Σάκα τελείωσε τη σεζόν με 11 γκολ και 7 ασίστ στην Πρέμιερ (κι άλλο ένα γκολ στο Κύπελλο). Είναι και αυτός ένας κλασικός εκπρόσωπος μιας φουρνιάς που μπορεί να αποδειχθεί χρυσή για τους “Κανονιέρηδες”…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ