Το κακό ξεκίνημα της χρονιάς δεν πτόησε τον Μικέλ. Εμβληματικός ως παίκτης της, ο σημερινός προπονητής της Άρσεναλ ήταν πάντοτε -και παραμένει- ένας ακατάβλητος μαχητής. Και κατάφερε και τώρα να βάλει την ομάδα σε τροχιά επιτυχιών...

Αρέσει και… κερδίζει η Άρσεναλ του… “Αρσέν” Αρτέτα! Στα (πολλά, 22 τον αριθμό) χρόνια του στους “Κανονιέρηδες”, ο δεύτερος πιο διάσημος “Αρσέν”, μετά τον Αρσέν Λουπέν, άφησε μια σπουδαία κληρονομιά. Είναι κληρονομιά και τίτλων, ασφαλώς. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι μια κληρονομιά που έχει να κάνει με τη νοοτροπία της ομάδας. Ο Βενγκέρ “επέβαλε” στην Άρσεναλ το καλό ποδόσφαιρο. Και… καλόμαθε (κυριολεκτικά) σ’ αυτό και τους οπαδούς της.

Οι κερκίδες του ‘Εμιρειτς διψούν για ωραία μπάλα, όσο διψούν, πια και για διακρίσεις άλλες από το Κύπελλο, όπου η ομάδα είναι πολυνίκης. Το ξεκίνημα της χρονιάς, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου καλό. Οι τρεις σερί ήττες στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ έφεραν απογήτευση. Και την -πρόωρη, αλλά έτσι… συναισθηματικά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο- πεποίθηση ότι όλα θα πάνε στραβά και στη συνέχεια.

Επιπλέον, η “ραθυμία” του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (και) στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν σα να λέει και ότι κάτι δεν πάει καλά στα αποδυτήρια και τον Μικέλ Αρτέτα. Όμως μέρος της κληρονομιάς του Βενγκέρ είναι και η στήριξη στον προπονητή. Ειδικά έναν προπονητή τόσο δεμένο με την ομάδα. Ως παίκτης της για μια πενταετία, ο Ισπανός έγραψε 150 συμμετοχές και 16 γκολ με τη φανέλα της. Πήρε δύο Κύπελλα και δύο Community Shield μαζί της. Και στο αντίο του, το 2016, γνώρισε αποθέωση (δείτε το video. Είναι όντως συγκινητικό!). Και ως προπονητής, όμως, πήρε μαζί της το Κύπελλο του 2020, αλλά και το Community Shield της ίδιας σεζόν.

Μια σοφή απόφαση της Άρσεναλ που της αλλάζει πρόσωπο

Η στήριξη στον Μικέλ -ειδικά στο θέμα του Ομπαμεγιάνγκ, ήταν μια σοφή απόφαση για την Άρσεναλ. Έστειλε το σωστό μήνυμα στα αποδυτήρια και έδωσε στον ίδιο αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ο Αρτέτα, που κλείνει τα 40 του σε λίγες μέρες, έβγαλε στο γήπεδο το σχέδιό του χωρίς άγχος και δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του. Και, σιγά σιγά, έγινε από Μικέλ… “Αρσέν”!

Η Άρσενάλ του ικανοποιεί και τα δύο προαπαιτούμενα γι’ αυτό. Παίζει ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο. Και παίρνει και αποτελέσματα. Σ’ ένα σκληρό και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ αυτός ο συνδυασμός είναι πάντοτε δύσκολη υπόθεση, αλλά ο Αρτέτα τα έχει καταφέρει. Η νίκη επί της Λέστερ ήταν η 4η σερί για την ομάδα, που παίζει πλέον γερά για κάτι που, στις αρχές της σεζόν έμοιαζε άπιαστο όνειρο: Την 4η θέση και την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην κορυφή, με Σίτι-Λίβερπουλ και 25 βαθμούς στα τελευταία 10 ματς

Στα Big 5 πρωταθλήματα, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έχουν μαζέψει 25 βαθμούς στις τελευταίες 10 αγωνιστικές, με τη Μπαρτσελόνα (που επίσης ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν) να ακολουθεί με 24. Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ και Λειψία έχουν μαζέψει 22 βαθμούς, με τις δύο τελευταίες να “αναζωογονούν” το ενδιαφέρον στη Μπουντεσλίγκα με την επίδοσή τους.

It’s Arsenal vs Liverpool in the Premier League on Wednesday night… ? pic.twitter.com/OA10YFtXXn
— The Analyst (@OptaAnalyst) March 14, 2022

Ο Αρτέτα βρήκε τον τρόπο να βγάλει το καλύτερο από όλους τους παίκτες του. Έμιλ Σμιθ-Ρόου, Μπουκάγιο Σάκα, Αλεξάντερ Λακαζέτ, Μάρτιν Έντεγκαρντ, Γκράμπριελ Μαρτινέλι, όλοι παίζουν για την ομάδα και, προφανώς, για τον προπονητή τους. Ο… “Αρσέν” Αρτέτα είναι σε καλό δρόμο στην προσπάθειά του να δημιουργήσει τους νέους “Ανίκητους” -για το σερί-ρεκόρ των 49 ματς χωρίς ήττα το 2003-4. Είναι, βέβαια, διαφορετικές οι σημερινές εποχές. Και πολύ πιο δύσκολος ο δρόμος. Αλλά ο Αρτέτα ήταν πάντα ακούραστος και ακατάβλητος μαχητής. Και έτσι δείχνει να είναι και τώρα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ