Υπάρχουν παίκτες που δεν κατάφεραν να πάρουν το μετάλλιο του πρωταθλητή. Παρόλο που είχαν συμμετοχή και μερίδιο στην προσπάθεια για τον τίτλο. Οι κανονισμoί της Premier League ορίζουν πως, για να λάβει κανείς μετάλλιο θα πρέπει να έχει αγωνιστεί σε τουλάχιστον 5 αγώνες στην σεζόν. Παλαιότερα όμως δεν ήταν έτσι… Ας δούμε μερικούς από τους […]

Υπάρχουν παίκτες που δεν κατάφεραν να πάρουν το μετάλλιο του πρωταθλητή. Παρόλο που είχαν συμμετοχή και μερίδιο στην προσπάθεια για τον τίτλο.

Οι κανονισμoί της Premier League ορίζουν πως, για να λάβει κανείς μετάλλιο θα πρέπει να έχει αγωνιστεί σε τουλάχιστον 5 αγώνες στην σεζόν.

Παλαιότερα όμως δεν ήταν έτσι…

Ας δούμε μερικούς από τους “πρωταθλητές χωρίς…μετάλλιο” της λίστας.

Γκάρι Νέβιλ

Ο εμβληματικός αρχηγός της Γιουνάιτεντ έχει στο παλμαρέ του 8 τίτλους πρωταθλητή. Θα μπορούσε όμως να έχει …10!

Την σεζόν 1993-94 είχε μόλλις μία συμμετοχή με την ομάδα, ενώ την τελευταία του, το 2009-10 είχε κολλήσει στις 4.

Το 2012 ο κανονισμός άλλαξε και μειώθηκε στις 5.

Μο Σαλάχ

Ο Αιγύπτιος “Βασιλιάς” οδήγησε την Λίβερπουλ στον περσινό τίτλο του Πρωταθλητή.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησε τίτλο Premier League.

Tην σεζόν 2014-15 σημείωσε μόλις 3 εμφανίσεις με την φανέλα της Τσέλσι, όταν αντικαταστάθηκε στο ρόστερ από τον Κουαδράδο. Αποτέλεσμα; Ο Αιγύπτιος δεν έλαβε ποτέ το μετάλλιο του, ενώ ο Κουαδράδο, που είχε 14 συμμετοχές στέφθηκε επίσημα πρωταθλητής Αγγλίας.

Όυουεν Χάργκριβς

Αντίστοιχη περίπτωση και ο Όουεν Χάργκριβς, ο οποίος δεν πανηγύρισε τους τιτλους της Γιουνάιτεντ το 2009 και 2011.

Ντέιβιντ Μπάτι

Ο πρώην διεθνής θρύλος της Εθνικής Αγγλίας και της Λιντς έχει μία παρόμοια ιστορία.

Ήταν μέρος της Μπλάκμπερν, την σεζόν που σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και κατέκτησε το τρόπαιο το 1994-95. Ένας τραυματισμός τον είχε κρατήσει στις 5 συμμετοχές, κάτι που σήμαινε αυτόματα πως δεν έχει δικαίωμα στους πανηγυρισμούς.

Φεντερίκο Μακέντα

MANCHESTER, ENGLAND – APRIL 5: Federico Macheda of Manchester United celebrates scoring their third goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Aston Villa at Old Trafford on April 5 2009, in Manchester, England. (Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images) *** Local Caption *** Federico Macheda

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ειναι γνωστό πως έχει κάνει το πέρασμα του και από μεγάλα κλαμπς του εξωτερικού. Έχασε τον τίτλο του 2009, ενώ είχε μόλις 4 συμμετοχές, σκοράροντας και 2 γκολ. Ενώ έχασε και τον τίτλο του 2011.

Σκοτ Πάρκερ

4 παιχνίδια και για τον “ανέτοιμο”, σύμφωνα με τον Ζοζέ Μουρίνιο Σκοτ Πάρκερ. Ο παίκτης της Τσέλσι δεν πανηγύρισε ποτέ τον τίτλο του πρωταθλητή, το 2004-05

Νεμάνια Μάτιτς

O Κάρλο Αντσελότι δεν έδωσε ποτέ τις 3 ευκαιρίες που έλειπαν από τον Νεμάνια Μάτιτς. Το μετάλλιο του Double χάθηκε οριστικά και ο παίκτης έμεινε δυσαρεστημένος.

Γουές Μπράουν

Μπορεί να είναι γεμάτος από τίτλους με την Μάτσεστερ Γιουνάιτεντ, ομως θα ήθελε 2 παραπάνω.

Ο Γουές Μπράουν έχασε για 2 μόλις συμμετοχές τον τίτλο το 2008-09, και το 2011 με τους “κόκκινους διαβόλους”

Μίκα Ρίτσαρντς

Η συνεισφορά του Ρίτσαρντς στον τίτλο του 2013-14 ήταν μηδαμινή. Με μόλις 2 συμμετοχές δεν κατάφερε ν συμπεριλάβει το όνομά του σε αυτά των πρωταθλητών της Premier League.

Αντρέι Κράμαριτς 

Αποκτήθηκε από τους πρταθλητές Αγγλίας το 2015-16. Από την ομάδα που έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας. Η Λέστερ όμως, ενώ τον απέτησε, τον έδωσε δανεικό στην Χόφενχάιμ. Έτσι δεν κατάφερε ποτέ να συμπληρώσει συμμετοχές και να χρηστεί πρωταθλητής.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ