Η μουρμούρα που επικράτησε μετά τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, για τη Formula 1, θορύβησε την Διεθνή Ομοσπονδία. Υπάρχει πολύς ντόρος μετά τη νίκη και την ανάδειξη ως πρωταθλητή του Μαξ Φερστάπεν. Η FIA θέλει να βάλει τέλος σε αυτές τις φωνές, που μόνο κακό κάνουν στη φήμη του αθλήματος. Έτσι, έγινε χθες  σύσκεψη του […]

Η μουρμούρα που επικράτησε μετά τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, για τη Formula 1, θορύβησε την Διεθνή Ομοσπονδία. Υπάρχει πολύς ντόρος μετά τη νίκη και την ανάδειξη ως πρωταθλητή του Μαξ Φερστάπεν.

Η FIA θέλει να βάλει τέλος σε αυτές τις φωνές, που μόνο κακό κάνουν στη φήμη του αθλήματος. Έτσι, έγινε χθες  σύσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Motorsport στα κεντρικά της FIA στο Παρίσι. Αποφάσισε να διερευνήσει λεπτομερώς τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι.

Μετά το ατύχημα του Νίκολας Λατίφι της Williams στον 53ο από τους 58 γύρους, μπήκε στην πίστα το όχημα ασφαλείας. Ο χειρισμός του θέματος από τον αγωνιστικό διευθυντή Μάικλ Μάσι προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Μάσι κατηγορείται για δύο παρατυπίες. Αρχικά,  ότι δεν έδωσε σε όλα τα αυτοκίνητα την εντολή να περάσουν το όχημα ασφαλείας. Αλλά και να μπουν στον γύρο του αγώνα. Έδωσε μόνο στα πέντε που μεσολαβούσαν μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Μαξ Φερστάπεν (μετά το τρίτο πιτ-στοπ του Ολλανδού). Επίσης, ότι επανέφερε το safety car στα πιτς ένα γύρο νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί – γύρο που θα ήταν ο τελευταίος του αγώνα.

Το ανακοινωθέν της FIA αναφέρει τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι “προκάλεσαν σημαντικές παρεξηγήσεις και αντιδράσεις από τις ομάδες της Formula 1, τους οδηγούς και τους φίλους του σπορ” και πως “είναι μια αντιδικία του βλάπτει την εικόνα του Πρωταθλήματος”.

Στην έρευνά της η θα συμπεριλάβει τις ομάδες και τους αγωνιστικούς τους διευθυντές που είχαν ραδιοεπικοινωνία με τον Μάικλ Μάσι, με στόχο να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις ενόψει της σεζόν του 2022. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το αποτέλεσμα, ωστόσο θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τους επόμενους αγώνες.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ