Ο Λούις Χάμιλτον συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις πολλες νίκες που γράφει, κέρδισε και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για 7η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του Σούμαχερ. Το 2008 η Βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα του απένειμε το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Μετά πήρε άλλα έξι, αλλά ούτε […]

Ο Λούις Χάμιλτον συνεχίζει να σπάει ρεκόρ με τις πολλες νίκες που γράφει, κέρδισε και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για 7η φορά στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του Σούμαχερ. Το 2008 η Βασίλισσα Ελισάβετ στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα του απένειμε το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Μετά πήρε άλλα έξι, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αλλά τελικά η Βασίλισσα τον έχρισε ιππότη. Και πλέον η Φόρμουλα θα έχει τον δικό της ΣΕΡ. 

 H απονομή του τίτλου του ιππότη στον 35χρονο οδηγό δεν έγινε παραδοσιακά στο πλαίσιο κάποιας πανηγυρικής εκδήλωσης, αλλά εικονικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. 

Το όνομα του Χάμιλτον περιλαμβάνεται σε λίστα 1.239 προσώπων, που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και αφορά πολίτες οι οποίοι έλαβαν τίτλους τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Σπάνιοι οι ”Σερ” στον αθλητισμό
Στη λίστα των επωνύμων ‘’Σερ’’ που έχουν χρισθεί ιππότες από τη Βασίλισα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Μάικελ Κέιν και Άντονι Χόπκινς και ιερά τέρατα της μουσικής, όπως οι Έλτον Τζον, Μικ Τζάγκερ και Πολ Μακ Κάρτνεϊ. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται σπανιότερα σε αθλητές από ό,τι π.χ. σε καλλιτέχνες ή άλλες προσωπικότητες και την έχουν λάβει μεταξύ άλλων διάσημοι ποδοσφαιριστές και προπονητές ποδοσφαίρου, όπως οι Άλεξ Φέργκιουσον, Μπόμπι Τσάρλτον και Κένι Νταλγκλίς.

Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση για μη γαλαζοαίματους που προβλέπεται στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Λιούις Χάμιλτον είχε τιμηθεί ήδη το 2008 από την Ελισάβετ με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματός του στη Formula 1, πράγμα ασυνήθιστο για έναν αθλητή ηλικίας τότε μόνον 23 ετών.

Εικόνα

Με τα μεγάλα κατορθώματα του ο Βρετανός πιλότος έχει ήδη μπει στο πάνθεο της ιστορίας, αλλά τώρα ήρθε και η αναγνώριση του από την Βασίλισσα της Αγγλίας. 

Έγινε ο τρίτος ιππότης από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μετά τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζάκι Στιούαρτ και τον Στέρλινγκ Μος.

Μια καριέρα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι ακόμα μπορεί να καταφέρει ο Χάμιλτον, με τους ρυθμούς που παίρνει τις νίκες και σπάει όλα τα ρεκόρ. Μια φορά πρωταθλητής με τη Mclaren και έξι με τη Mercedes. Η αφιέρωση του μετά το τέλος του αγώνα στο πρώτο team radio που έκανε ως πρωταθλητής ήταν όλα τα λεφτά: «Για όλους εσάς που ονειρεύεστε το απίθανο»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ