Συναρπαστικοί αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ραλί Ακρόπολις, WRC και τώρα το εκπληκτικό Ραλλύ Ντακάρ! Είστε έτοιμοι; Η Οδύσσεια του Ράλλυ Ντακάρ αρχίζει και επί δύο εβδομάδες, πληρώματα και αναβάτες θα δοκιμάζονται σε αφιλόξενα εδάφη αναζητώντας την αγωνιστική τους Ιθάκη! Το Ράλι Ντακάρ 2022 σε αριθμούς Το Ράλλυ Ντακάρ αποτελεί μία αγωνιστική δοκιμασία […]

Συναρπαστικοί αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ραλί Ακρόπολις, WRC και τώρα το εκπληκτικό Ραλλύ Ντακάρ! Είστε έτοιμοι;

Η Οδύσσεια του Ράλλυ Ντακάρ αρχίζει και επί δύο εβδομάδες, πληρώματα και αναβάτες θα δοκιμάζονται σε αφιλόξενα εδάφη αναζητώντας την αγωνιστική τους Ιθάκη!

Το Ράλι Ντακάρ 2022 σε αριθμούς

Το Ράλλυ Ντακάρ αποτελεί μία αγωνιστική δοκιμασία που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Παράτολμοι αναβάτες και δυναμικά πληρώματα, με μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, φορτηγά, quads και side-by-sides, καλούνται να αντιμετωπίσουν την αφιλόξενη φύση.

Να δοκιμαστούν σε απαιτητικά και γεμάτα παγίδες τερέν, να αναζητήσουν τα όριά τους δίχως να ξεπεράσουν αυτά του εξοπλισμού τους, να βρουν Βορρά δίχως πυξίδα καταμεσής της ερήμου. Στην υπέρτατη αγωνιστική πρόκληση που φέτος, στην 44η εκδοχή της, περιλαμβάνει περισσότερα από 4.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Από το 2020, το Ράλλυ Ντακάρ «γράφει» το τρίτο του κεφάλαιο. Μετά την αυθεντική εκδοχή του που ξεκίνησε το 1979 ως Ράλλυ Παρίσι-Ντακάρ και τη ενδεκαετή μετακόμιση του αγώνα στη Νότια Αμερική, πλέον η πιο απαιτητική κόντρα στον πλανήτη εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία. Μία πρόκληση τόσο ίδια μα ταυτόχρονα, τόσο διαφορετική.

Η άμμος της Αραβικής Χερσονήσου διαφέρει από εκείνη των δύο προηγούμενων σκηνικών και φέτος, οι συμμετέχοντες θα τη φάνε με το κουτάλι αφού εναρμονισμένοι με τα θέλω των πληρωμάτων, οι οργανωτές μείωσαν τα χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών σε πετρώδη εδάφη και αύξησαν αυτά που τρέχουν πάνω στην άμμο.

Περισσότερα εδώ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ