Συναρπαστικοί αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ραλί Ακρόπολις, WRC και τώρα το εκπληκτικό Ραλλύ Ντακάρ! Η Οδύσσεια του Ράλλυ Ντακάρ ξεκίνησε και επί δύο εβδομάδες, πληρώματα και αναβάτες θα δοκιμάζονται σε αφιλόξενα εδάφη αναζητώντας την αγωνιστική τους Ιθάκη! Το Ράλι Ντακάρ 2022 Γεμάτη εκπλήξεις αποδείχθηκε η δεύτερη ημέρα δράσης στο Ράλλυ Ντακάρ. Με […]

Συναρπαστικοί αγώνες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ραλί Ακρόπολις, WRC και τώρα το εκπληκτικό Ραλλύ Ντακάρ!

Η Οδύσσεια του Ράλλυ Ντακάρ ξεκίνησε και επί δύο εβδομάδες, πληρώματα και αναβάτες θα δοκιμάζονται σε αφιλόξενα εδάφη αναζητώντας την αγωνιστική τους Ιθάκη!

Το Ράλι Ντακάρ 2022

Γεμάτη εκπλήξεις αποδείχθηκε η δεύτερη ημέρα δράσης στο Ράλλυ Ντακάρ. Με την ειδική διαδρομή των 338 χιλιομέτρων με εκκίνηση στη Χαΐλ και τερματισμό στην Αλ Κασούμα.

Σε μία αναπόφευκτη διαφοροποίηση του σκηνικού αφού οι βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το μπιβουάκ στν Αλ Αρταγουιγιά, ανάγκασαν τους οργανωτές να ανακατέψουν την τράπουλα.

Σε μία ταχύτατη ειδική διαδρομή, η Bahrain Raid Xtreme και ο «Κυνηγός» της που έκαναν ντεμπούτο στον περυσινό αγώνα, πήραν την παρθενική τους πρωτιά. Υπεύθυνος για αυτή ήταν ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ, Σεμπαστιέν Λεμπ, που κυνηγά την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ. Θα τα καταφέρει στην 44η εκδοχή του;

Ο Αλσατός δάμασε τους αμμόλοφους και τις γρήγορες αμμώδεις διαδρομές, σε μία ημέρα όπου η πλοήγηση έπαιξε ξανά καθοριστικό ρόλο. Αυτή ήταν η 15η πρωτιά του σε ειδική και μάλιστα ήρθε και με «προσπέρασμα» επί του Νάσερ Αλ-Ατίγια μέσα στην ειδική. Ωστόσο, ο οδηγός από το Κατάρ παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης με το Toyota Hilux αν και το προβάδισμά του μειώθηκε κατά 3μιση λεπτά.

Το Top-5 της γενικής κατάταξης:
1. Νάσερ Αλ Ατίγια (QAT) Toyota Gazoo Racing 6h59m21s
2. Σεμπαστιέν Λεμπ (FRA) BRX +09:16
3. Λούσιο Αλβάρες (ARG) Overdrive Toyota +40:53
4. Βλαντιμίρ Βασίλιεφ (RUS) VRT Team +43:39
5. Μάρτιν Πρόκοπ (CZE) Benzina ORLEN Team +44Q:53

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ