Η Mercedes το φυσάει…και δεν κρυώνει!!Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός σε έναν απίστευτο αγώνα πρσπέρασε τον Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο του Grand Prix, στο Άμπου Ντάμπι. Έτσι, κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα οι Mercedes έκανε ένσταση […]

Η Mercedes το φυσάει…και δεν κρυώνει!!Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Ο Ολλανδός οδηγός σε έναν απίστευτο αγώνα πρσπέρασε τον Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο του Grand Prix, στο Άμπου Ντάμπι. Έτσι, κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, μετά το τέλος του αγώνα οι Mercedes έκανε ένσταση αμφισβητώντας τη νίκη του Φερστάπεν. Και μάλιστα έκανε δύο ενστάσεις. Η πρώτη ένσταση έχει να κάνει με φερόμενη παραβίαση του άρθρου 48.12 του αγωνιστικού κώδικα. Ο δεύτερος λόγος ένστασης αφορά το άρθρο 48.8. H πρώτη ένσταση αφορούσε αντικανονική προσπέρασε του Ολλανδού έναντι του Λίουις Χάμιλτον προτού αποχωρήσει από την πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στη δεύτερη διαμαρτύρεται για την οδηγία του διευθυντή αγώνα, Michael Masi. Δηλαδή, να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας που ήταν εντός πίστας, μόνο τα τέσσερα μονοθέσια που βρίσκονταν ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του τίτλου και η άμεση επιστροφή στη δράση. Έτσι είχαμε αγώνα για τον τελευταίο γύρο και εκεί ο Φερστάπεν  προσπέρασε τον Χάμιλτον. Σύμφωνα με τη Mercedes, στον 57ο γύρο ο Φερστάπεν ήταν δίπλα στον προπορευόμενο Χάμιλτον και στη στροφή 12.

Και τις δύο η αρμόδια αρχή τις απέρριψε. Έτσι έκλεισαν τα τελικά αποτελέσματα με τον Φερστάπεν νικητή και πρωταθλητή. Βέβαια, η Mercedes είναι έτοιμη να προσφύγει στο CAS για να δικαιωθεί. Ο Ολλανδός είναι ο πρωταθλητής εκτός αν προκύψει κάποια απόφαση από το CAS που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ