Μετά από στερητικό σύνδρομο 8 ετών, το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα, με το Ράλλυ Ακρόπολις να υπόσχεται συγκινήσεις! Από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 55 πληρώματα δίνουν ραντεβού με την ιστορία και θα πάρουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις. Όπως παλιά. Μόνο που σε αντίθεση με όσα συν έβαιναν παλιά, […]

Μετά από στερητικό σύνδρομο 8 ετών, το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα, με το Ράλλυ Ακρόπολις να υπόσχεται συγκινήσεις!

Από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, 55 πληρώματα δίνουν ραντεβού με την ιστορία και θα πάρουν εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις. Όπως παλιά. Μόνο που σε αντίθεση με όσα συν έβαιναν παλιά, το αμέσως επόμενο επεισόδιο θα είναι πρωτόγνωρο. Ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας. Νέα ήθη, νέα έθιμα, με πολύ θέαμα και καμένο λάστιχο!

Ο Adrien Fourmaux στο Ράλι Πορτογαλίας

Και μετά, τρεις ημέρες δοκιμασίας στο βουνό, οργώνοντας δύσβατα μονοπάτια στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα. Με το service park στη Λαμία και θρυλικά περάσματα όπως η ειδική «Ταρζάν», που θέτουν εν αμφιβόλω την ικανότητα των πληρωμάτων να φτάσουν στον τερματισμό.

Παρ’ όλα αυτά, τα σύγχρονα World Rally Cars, αυτά τα ταχύτατα άρματα μάχης, αναμένεται να καταπιούν τις κακοτράχαλες διαδρομές, να εκτοπίσουν πέτρες και να σκάψουν το χώμα, αναζητώντας το νέκταρ της επιτυχίας στο «Ράλι των Θεών». Πάμε να δούμε ποιοι είναι τα φαβορί!

Ο Sebastien Ogier με την team Toyota Gazoo Racing στην Ιταλία

Η μάχη του τίτλου

Μετά τις πρώτες οκτώ στροφές του 2021, ο Sebastien Ogier απολαμβάνει προβάδισμα 38 βαθμών, με τον teammate του στην Toyota Gazoo WRT και τον Thierry Neuville της Hyundai Motorsport, να ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Ο Γάλλος θα «καθαρίζει» τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής καθώς ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας θα βγαίνει πρώτος στο δρόμο. Άρα θα έχει τεράστιο μειονέκτημα και δεδομένης και της διαφοράς του, δεν πρόκειται να πάρει ρίσκα.

Αντίθετα, οι δύο διώκτες του θα τα παίξουν όλα για όλα αφού με μόνο τρία ράλι ακόμα στο πρόγραμμα, το να μειώσουν τη διαφορά αποτελεί μονόδρομο αν θέλουν να διατηρήσουν ελπίδες να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Γι’ αυτό και είτε θα τους δούμε στο βάθρο, είτε θα… στραπατσάρουν τα αγωνιστικά τους.

Ο Thierry Neuville στο Ράλι Κένυας

Οι ωφελημένοι

Η σειρά εκκίνησης αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο. Για παράδειγμα ο ένατος στη βαθμολογία Dani Sordo με το Hyundai i20 Coupe WRC, είναι το μεγάλο φαβορί για να κλείσει το σκέλος της Παρασκευής στην κορυφή της κατάταξης.

Και αντίστοιχα, οι οδηγοί της M-Sport, Gus Greensmith και Adrien Fourmaux, δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν δυναμικά αν και δύσκολα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι τέλους.

Ο Adrien Fourmaux δεν αποκλείεται να ξεκινήσει δυναμικά στο Ράλι Ακρόπολις

Οι σταθερές αξίες

Ασχέτως σειράς εμφάνισης, εμπειρίας ή συνθηκών, δύο ακόμα ονόματα πρέπει να είναι καρφωμένα στο μυαλό μας: Kalle Rovanpera και Ott Tanak. Αμφότεροι είχαν ατυχίες που τους άφησαν πίσω φέτος, αμφότεροι έχουν απίστευτη ταχύτητα.

Ο μικρός της Toyota, έγινε στην Εσθονία ο νεότερος νικητής αγώνα του WRC! Και έρχεται στην Ελλάδα με εφόδιο τις συμβουλές του μπαμπά του, Harri, ενός εκ των αγαπημένων του ελληνικού κοινού σε παλαιότερα Ακρόπολις.

Ο Kalle Rovanpera έγινε στην Εσθονία ο νεότερος νικητής αγώνα του WRC

Όσο για τον Εσθονό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, η έως τώρα πορεία του στη Hyundai έχει συνεχώς πάνω/κάτω. Στο προηγούμενο ράλι έμεινε έκτος, ήρθε η ώρα για επιστροφή στις διακρίσεις!

Η αρένα της WRC2

Κοιτάς τη λίστα συμμετοχών και αναρωτιέσαι πως γίνεται αυτή να είναι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Όπως για παράδειγμα οι Νορβηγοί Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia) και Mads Ostberg (Citroen C2), που πριν από μερικά χρόνια αναμενόταν να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές του σπορ.

Ο Andreas Mikkelsen στο Ράλι Εσθονίας

Απέναντί τους θα βρουν τα Ford Fiesta των έμπειρων Teemu Suninen και Martin Prokop αλλά και το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N Rally2 του ανερχόμενου Oliver Solberg, γιου του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Petter!

WRC 3 με Ελληνικό χρώμα

Μάχες στο όριο, με το εθνικό φρόνημα να μας οδηγεί σε προκαταλήψεις. Ναι, αγωνίζονται ονόματα όπως ο Yohan Rossel και ο Kajetan Kajetanowicz ή η Molly Taylor που δοκιμάζεται παράλληλα στην Extreme E. Όμως εμείς έχουμε τα δικά μας πρωτοπαλίκαρα να υποστηρίξουμε.

Οδηγούς που μας έχουν χαρίσει στιγμές ενθουσιασμού και περηφάνιας στο παρελθόν, όπως ο Λάμπρος Αθανασούλας που τελευταία στιγμή εξασφάλισε τη συμμετοχή του παρέα με τον Νίκο Ζακχαίο, οδηγώντας μάλιστα ένα ολοκαίνουριο Hyundai i20 N!

Ο Λάμπρος Αθανασούλας θα τρέξει με ένα ολοκαίνουριο Hyundai i20

Ή o Πάνος Χατζητσοπάνης που πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή στη δράση με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta Rally2. Κι άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί, τους οποίους αξίζει να χειροκροτήσουμε.

ΠΗΓΗ: sdna

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ