H ίδια η Red Bull πάντως έσπευσε να προστατεύσει τον πιλότο της. Γυρνώντας την...μπιφτέκα!

Τεταμένο ήταν το κλίμα στη Red Bull μετά το τέλος του βραζιλιάνικου γκραν πρι της Formula 1, που διεξήχθη στην πίστα του Ιντερλάγκος.

Ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν πήρε εντολή από την αυστριακή ομάδα να δώσει την έκτη θέση που είχε στον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος χρειάζεται τους βαθμούς για την τελική κατάταξη στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Ολλανδός πιλότος δεν υπάκουσε στην επιθυμία της ομάδας, αλλά και του Μεξικανού συναθλητή του, με τον τελευταίο να τα παίρνει στο κρανίο.

Ήταν τόσο εκνευρισμένος μαζί του, που μεταξύ άλλων ανέφερε στο team radio: «Είμαι έκπληκτος!

Δεν ξέρω τι έγινε, ειδικά μετά τα όσα έχω κάνει για εκείνον. Έχει δύο πρωταθλήματα χάρη σε εμένα. Αυτό έδειξε ποιος είναι».

H ίδια η Red Bull πάντως έσπευσε να προστατεύσει τον πιλότο της. Γυρνώντας την…μπιφτέκα!

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ως ομάδα κάναμε κάποια λάθη στη Βραζιλία. Δεν είχαμε φανταστεί την κατάσταση που εκτυλίχθηκε στον τελευταίο γύρο και δεν είχαμε συμφωνήσει μια στρατηγική για ένα τέτοιο σενάριο πριν τον αγώνα. Δυστυχώς, ο Max ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για το αίτημα να εγκαταλείψει τη θέση του χωρίς να του παρουσιαστούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό έφερε τον Max, ο οποίος ήταν πάντα ένας ανοιχτός, δίκαιος και ομαδικός παίκτης, σε μια δύσκολη κατάσταση με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης, κάτι που δεν ήταν η πρόθεσή μας. Μετά τον αγώνα, ο Max μίλησε ανοιχτά και ειλικρινά, επιτρέποντας και στους δύο οδηγούς να επιλύσουν τυχόν εκκρεμή ζητήματα ή ανησυχίες. Η ομάδα αποδέχεται το σκεπτικό του Max, η συνομιλία ήταν προσωπική υπόθεση που θα παραμείνει ιδιωτική μεταξύ της ομάδας και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν από πλευράς social media είναι εντελώς απαράδεκτα. Η διαδικτυακή κακοποιητική συμπεριφορά προς τον Max, τον Checo, την ομάδα και τις αντίστοιχες οικογένειές τους είναι συγκλονιστική και θλιβερή και, δυστυχώς, είναι κάτι που εμείς ως άθλημα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σα να είναι κάτι κανονικό. Δεν υπάρχει θέση για αυτό στους αγώνες ή στην κοινωνία συνολικά και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ένα άθλημα, είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε. Οι απειλές για τη ζωή, τα μηνύματα μίσους και το δηλητήρο προς τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας είναι λυπηρό. Εκτιμούμε την κριτική και θέλουμε έναν ασφαλή χώρο για να εργαστούν όλοι και να απολαύσουν το άθλημά μας. Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ