Αρχικά δεν ήθελε και ενδέκατη ομάδα, τώρα το συζητάει.

Η Formula 1 είχε επανειλημμένως τονίσει στο παρελθόν πως οι δέκα ομάδες που παίρνουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι αρκετές.

Κατά πώς φαίνεται, όμως, άλλαξε γνώμη. Πλέον, δεν δείχνει αρνητική στην προοπτική να αυξήσει τις ομάδες κατά μία, από δέκα σε έντεκα δηλαδή.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, παραδέχθηκε πως είναι πλέον ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εισαχθεί και νέα ομάδα.

Το γεγονός, πάντως, δεν ενθουσιάζει τις ήδη υπάρχουσες ομάδες, αφού τα έσοδά τους -ειδικά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα- προβλέπεται να μειωθούν.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι εάν η ένταξη μιας νέας ομάδας θα προσφέρει επιπλέον αξία στο πρωτάθλημα. Εάν ναι, τότε πρέπει να το εξετάσουμε», εξήγησε ο Στέφανο Ντομενικάλι.

Όπως πρόσθεσε: « Θα δούμε εάν η πιθανότητα μιας νέας συμμετοχής μπορεί να προσφέρει στην αξία της F1.

Επιπλέον, πρέπει να αναγνωριστεί η αξία αυτή από τις υπόλοιπες ομάδες, διότι δεν πρέπει να κλονιστεί η οικονομική τους συνεργασία με τη Formula 1. Αυτό αναφέρεται στη Συμφωνία Ομονοίας.

Το ζήτημα είναι η οποιαδήποτε νέα συμμετοχή να φέρει το πρωτάθλημα της Formula 1 σε καλύτερη θέση. Πιστεύω πως ακόμα μία ομάδα θα προσφέρει καλύτερους αγώνες.

Θα δούμε, θα εξετάσουμε ενδελεχώς το ζήτημα αυτό. Θα χρειαστεί να είναι μια πολύ αξιόπιστη συμμετοχή για να προχωρήσουμε σε συζητήσεις.
Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, αλλά δεν βιαζόμαστε».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ