Τα λεγόμενά έσπευσαν να καταδικαστούν από όλους στη Formula 1.

Ο Μπέρνι Έκλεστον προχώρησε, για ακόμα μία φορά, σε προκλητικές δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στη Formula 1.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 πετάει συχνά-πυκνά διάφορες ατάκες, για να κρατηθεί στο προσκήνιο. Αυτήν τη φορά, όμως, το παράκανε.

Ο 91χρονος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Good Morning Britain» κι εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα έτρωγα σφαίρα για εκείνον. Θα προτιμούσα βέβαια να μην πονέσει, αλλά και πάλι θα το έκανα.

Είναι ένα άτομο κορυφαίας κλάσης κι αυτό που κάνει (με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία) είναι επειδή πιστεύει πως είναι σωστό.

Δυστυχώς, είναι σαν πολλούς επιχειρηματίες, ειδικά όπως εγώ, που όταν κάποια στιγμή κάνεις ένα λάθος, κάνεις τα πάντα για να ξεφύγεις από την κατάσταση αυτή».

Εν συνεχεία, μίλησε για τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ο άλλος άνθρωπος στην Ουκρανία, ξέρω πως το επάγγελμά του είναι κωμικός και φαίνεται πως συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα αυτό, διότι εάν είχε σκεφτεί πραγματικά την κατάσταση θα είχε σίγουρα προσπαθήσει αρκετά να μιλήσει στον Πούτιν, ο οποίος είναι λογικός άνθρωπος.

Θα τον είχε ακούσει και θα είχαν κάνει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί».

Τα λεγόμενά του, όπως ήταν φυσικά, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Formula 1, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση: «Τα σχόλια που έγιναν από τον Μπέρνι Έκλεστον αποτελούν προσωπική του άποψη και βρίσκονται σε τεράστια αντίθεση με τις μοντέρνες αξίες του αθλήματός μας».

Ο Βρετανός επιχειρηματίας έχει αποχωρήσει από τη θέση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 από το 2017. Ο ίδιος δεν ασχολείται ενεργά με το σπορ.

Ωστόσο, η σύζυγός του Φαμπιάνα Φλόσι είναι αντιπρόεδρος της FIA και μέλος του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ