Δεν προχωράει η συνεργασία των δύο εταιριών.

Η Red Bull και η Porsche έδειχναν διατεθειμένες να συνεργαστούν από το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, του 2023.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, προέκυψε διαφωνία που χαρακτηρίζεται αγεφύρωτη, με αποτέλεσμα το μέγα deal να οδεύει προς ναυάγιο.

Τη στιγμή που η Audi έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μπει στην F1 από το 2026, η γερμανική αυτοβιομηχανία ήθελε να μπει στη Red Bull με ποσοστό επί των μετοχών 50%.

Η Porsche δεν ήθελε να εισέλθει στο χώρο αποκλειστικά και μόνο ως κατασκευάστρια κινητήρων. Επιθυμία της ήταν ο ρόλος της να είναι πιο ενεργός.

H Red Bull Racing, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να χάσει την εξουσία που είχε. Ήθελε να συνεχίσει να έχει τον αποκλειστικό έλεγχο της αγωνιστικής ομάδας.

Κάπου εκεί η προοπτική συνεργασίας στράβωσε, με τον σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, να αναφέρει κατηγορηματικά: «Η Porsche δεν θα γίνει μέτοχος στη Red Bull».

Η Porsche θα πρέπει, τώρα, είτε να εγκαταλείψει τα πλάνα της είτε να βρει άλλη ομάδα να συνεργαστεί. Ακούστηκε το όνομα της McLaren, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ