Λίγο πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης στην Formula 1 και μια καταγγελία ήρθε να ταράξει τα νερά για την εν δυνάμει πρωταθλήτρια, Red Bull.

Λίγο πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης στην Formula 1 και μια καταγγελία ήρθε να ταράξει τα νερά για την εν δυνάμει πρωταθλήτρια, Red Bull.

Η φασαρία που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλη στο εσωτερικό της Formula 1. Η Red Bull καλπάζει προς τον τίτλο (απομένει το μαθηματικό της υπόθεσης) αλλά οι ανταγωνιστές της έχουν αντίθετη άποψη για την επιτυχία.

Στην Formula 1 έχει καθιερωθεί εδώ και λίγα χρόνια το bugdet cap, δηλαδή οικονομικοί κανόνες που δεν μπορεί να υπερβεί κανείς! Και η καταγγελία που έγινε τώρα αφορά αυτό το σημαντικό θέμα.

Η απόφαση για bugdet cap στο πρωτάθλημα πάρθηκε για την αύξηση του ανταγωνισμού. Τώρα όμως βλέπουμε πως υπάρχουν αντιδράσεις για παραβίαση αυτών των κανόνων.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η Red Bull που την κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η υπέρβαση στους οικονομικούς κανόνες (αν αποδειχθεί) επισύρει βαριές ποινές. Αν πρόκειται για ποσό έως 5 εκατ. τότε επιβάλλεται μόνο πρόστιμο. Τώρα αν μια ομάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κινδυνεύει από αφαίρεση βαθμών μέχρι μηδενισμό.

Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ αρνείται πάντως όσα τους καταλογίζουν: «Πιστεύω πως πάντα θα υπάρχουν φήμες. Άκουσα για μεγάλες παραβάσεις, αλλά δεν γνωρίζω κάτι. Πρέπει να θυμόμαστε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα όσα έχουμε καταθέσει. Για οτιδήποτε διαφορετικό, θα περιμένουμε να το ακούσουμε από την FIA».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ