Οι αγώνες Sprint τη φετινή χρονιά θα είναι 3 στη Formula 1, καθώς οι διαπραγματεύσεις, ναυάγησαν.

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τα πλάνα της Formula 1 σχετικά με τους αγώνες Sprint. Η διοργανώτρια Αρχή ήθελε να είναι έξι οι αγώνες σε ισάριθμα από τα 23 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του 2022, αλλά τελικά θα περιοριστούν στους τρεις.

Η Liberty Media, που είναι ιδιοκτήτρια της Formula 1, πέρσι πιλοτικά ξεκίνησε το πρόγραμμα των μικρών αγώνων Sprint. Αυτοί διεξήχθησαν στο Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των συναντήσεων στη Βρετανία, στην Ιταλία και τη Βραζιλία. Αυτοί οι αγώνες καθόρισαν τη σειρά εκκίνησης του κυρίως GP της Κυριακής (06/02).

Η Liberty γι αυτούς τους αγώνες αύξησε τις απολαβές των ομάδων της Formula 1. Η ιδιοκτήτρια εταιρία, όμως, δεν αύξησε το όριο του προϋπολογισμού για κάθε ομάδα, καθώς δεν συνέβησαν αρκετά ατυχήματα και δεν αυξήθηκε το κόστος των ζημιών για τις ομάδες.

Οι ομάδες της Formula 1 ήταν θετικές να αυξηθούν οι αγώνες Spirnt σε 6, εκτός από τρεις ομάδες. Οι πλουσιότερες ομάδες, δηλαδή Mercedes, Red Bull και Ferrari, έθεσαν όρο την  αύξηση του προϋπολογισμού κατά 5 εκατομμύρια δολάρια. Η Liberty δεν το δέχθηκε και οι διαπραγματεύσεις με τη Formula 1, απέτυχαν.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ