Μια στιγμή (και σε αυτή την περίπτωση κακή) αρκεί για να σημαδέψει μια για πάντα την καριέρα ενός πιλότου. Η Formula 1 έχει να επιδείξει τέτοια περιστατικά που εξελίχθηκαν σε απύθμενο μίσος για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Μια στιγμή (και σε αυτή την περίπτωση κακή) αρκεί για να σημαδέψει μια για πάντα την καριέρα ενός πιλότου. Η Formula 1 έχει να επιδείξει τέτοια περιστατικά που εξελίχθηκαν σε απύθμενο μίσος για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Το σπορ είναι από την φύση του ανατρεπτικό. Δεν είναι 1vs1 γι’αυτό όλα μπορούν να συμβούν σε ένα grand prix και να επηρεάσουν τους πιλότους. Από τον πρώτο έως τον τελευταίο.

Όταν εξελίσσεται μια μάχη (κυρίως για τον τίτλο) ουδείς δεν θέλει να μπει εμπόδιο. Άθελά τους όμως κάποιοι το έκαναν και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές. Αυτές βίωσε για πολλά χρόνια ο Τίμο Γκλοκ.

Ο άλλοτε οδηγός της Toyota έμελε να κρίνει έναν τίτλο. Να τον “χαρίσει” στη μία πλευρά και να αδικήσει μια άλλη. Όλα συνέβησαν το 2008 στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας. Οι φίλοι της Formula 1 δεν μπορούν να ξεχάσουν.

Ο Φελίπε Μάσα τερματίζει πρώτος μέσα σε αποθέωση από τους συμπατριώτες του και αγκαλιάζει το πρωτάθλημα. Είχε αυτό που χρειαζόταν, ο Χάμιλτον ήταν 6ος! Στην τελευταία στροφή ωστόσο τα πάντα ανατράπηκαν.

Ο Γκλοκ είχε χάσει την ισορροπία του μονοθέσιου στο… νωπό οδόστρωμα με αποτέλεσμα λίγο πριν τον τερματισμό ο Χάμιλτον να περάσει μπροστά. Έτσι ο Βρετανός πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα, αφήνοντας μεγάλη πίκρα στο στρατόπεδο της Ferrari.

Αυτό το περιστατικό στοίχειωνε για πολλά χρόνια τον Γκλοκ. Οπαδοί της Scuderia ήταν εξαγριωμένοι, θεωρώντας ότι όλα έγιναν σκόπιμα για να χάσει ο Μάσα το πρωτάθλημα. Ουδέποτε αποδείχθηκε κάτι τέτοιο όμως για τον Γερμανό οδηγό τα επόμενα χρόνια ήταν μαρτυρικά…

«Ήταν πραγματικά σοκαριστικό. Δεν μπορούσα να πιστέψω το πως μπορεί σου φερθούν. Οι γονείς μου είχαν τρομάξει. Δεχόμουν γράμματα σπίτι μας, σε κάποια έλεγαν ακόμα και πως πρέπει να με σκοτώσουν και άλλα σχετικά – δεν ήταν καθόλου ωραίο. Και κάθε φορά που πλησίαζε το Grand Prix Βραζιλίας, συνέβαινε το ίδιο. Γινόταν χαμός στο λογαριασμό μου στο twitter. Ακόμα συμβαίνει αυτό. Αν και τώρα ποια το κλίμα είναι πιο θετικό, με πιο χιουμοριστικά σχόλια. Όμως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μπορεί κάποιοι να σκέφτονταν πως μπορεί να βοηθούσα τον Λούις, γιατί να σκέφτονταν πως τον ήθελα Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Οδηγούσα για την Toyota, τι με ένοιαζε; Εγώ έκαναν τον αγώνα μου»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ