Λίγο πριν παρουσιαστεί το νέο μονοθέσιο, η Scuderia Ferrari βάπτισε το μοντέλο που θα τρέχει η ιστορική ομάδα στο πρωτάθλημα του 2023.

Λίγο πριν παρουσιαστεί το νέο μονοθέσιο, η Scuderia Ferrari βάπτισε το μοντέλο που θα τρέχει η ιστορική ομάδα στο πρωτάθλημα του 2023.

Τελικά το 675 παρέμεινε ένα κωδικό όνομα για εσωτερική χρήση στο εργοστάσιο του Μαρανέλο. Η Scuderia Ferrari «βάφτισε» το νέο της «όπλο», αυτό με το οποίο στοχεύει στο να επιστρέψει στην κορυφή του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Το όνομα του μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνίζονται οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στις πίστες του κόσμου, θα είναι SF-23.

Η ιταλική ομάδα επιστρέφει στο μοτίβο ονοματοδοσίας που είχε σε όλη την υβριδική εποχή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με μοναδική εξαίρεση την περυσινή F1-75.

Το SF αφορά στα αρχικά της Scuderia Ferrari και χρησιμοποιείται για όγδοη φορά. Όσο για τον αριθμό, είναι η τέταρτη φορά που αφορά στη σεζόν χρήσης του μονοθεσίου.

Τα ονόματα των SF70H και SF71H του 2017 και του 2018 αντίστοιχα, σχετίζονταν με τα χρόνια ζωής της εταιρείας. H SF90 του 2019, αποτελούσε φόρο τιμής στα χρόνια από την ίδρυση της Scuderia ενώ η SF1000 του 2020, πήρε αυτό το όνομα για να εορταστεί η συμπλήρωση 1000 GP στην F1.

Η επίσημη παρουσίαση της Ferrari SF-23 θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ