Σοβαρά παράπονα από τους πιλότους για το Miami International Autodrome.

Πολλές αντιδράσεις ξεσήκωσε, από πλευράς πιλότων, η νέα πίστα της Formula 1 στο Μαϊάμι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η πλειονότητα των οδηγών του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ συμφώνησαν πως το Miami International Autodrome δεν είναι κατάλληλο για τα μονοθέσιά τους.

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing αναδείχθηκε νικητής. Ωστόσο, όπως τόνισε: «Εάν οδηγείς ένα go-kart είναι ωραίες στροφές, αλλά με τα τωρινά μονοθέσια Formula 1 δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Δεν κάνει για τα μονοθέσιά μας. Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε τα κερμπ, ώστε να είναι πιο ομαλά στην οδήγηση».

Στην άσφαλτο της πίστας στάθηκε ο Τζορτζ Ράσελ, της Mercedes-AMG Petronas: «Κάτι πρέπει να γίνει, διότι πρώτα είναι θέμα ασφαλείας και δεύτερον δεν προσφέρει καλούς αγώνες.

Δεν μπορείς να βγεις δίπλα σε άλλο μονοθέσιο. Δεν υπάρχει πρόσφυση εκτός αγωνιστικής γραμμής. Είναι σαν να οδηγείς με σλικ ελαστικά στη βροχή».

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι τοποθετήσεις του Έστεμπαν Οκόν της Alpine: «Πριν από τον αγώνα άκουγα πως οι πέτρες από την Τζόρτζια που θα χρησιμοποιηθούν κάνουν την καλύτερη άσφαλτο στον κόσμο και τελικά ήταν καταστροφή. Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Ο Σουμάχερ είχε επαφή με τον Φέτελ για το λόγο αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις βουτιά στην εσωτερική κάποιου, γιατί εκτός αγωνιστικής γραμμής χάνεις μισό δευτερόλεπτο απόδοση. Υπάρχει μόνο μία γραμμή να πάρεις. Δεν ήταν καθόλου καλό.

Πρέπει να έχουμε μια άσφαλτο όπως αυτή της Τζέντα».

Ο Κάρλος Σάινθ, της Scuderia Ferrari, τόνισε από την πλευρά του: «Με τα μονοθέσια που έχουμε, που είναι πολύ βαριά και μεγάλα σε διαστάσεις, στο σικέιν αυτό νιώθεις τυχερός όταν το περνάς και μερικές φορές έχεις μια περίεργη γραμμή και το μονοθέσιο αναπηδά έντονα.

Είναι μια πίστα που μπορείς να την τροποποιήσεις σε διαφορετικούς σχεδιασμούς. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την FOM και τον Ρος Μπρον με την ομάδα του, ώστε να λύσουν το ζήτημα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ