Άλλες ομάδες είναι "μανούλες" στο να βγάζουν από τις Ακαδημίες τους ταλέντα και να τα μοσχοπουλάνε. Κι άλλες, όπως η Παρί, κοιτάζουν πίσω και λένε: "Μα, καλά; Πώς καταφέραμε και έφυγαν όλοι αυτοί με μηδαμινό κέρδος για το σύλλογο;

Παρί: Έχει ταλέντο στο να… χάνει τα ταλέντα της! Εντάξει. Μετά και τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ και τα 60.000.000 το χρόνο στον Μέσι και όλα τα σχετικά, το έχουμε πιάσει το… υπονοούμενο. Η Παρί έχει λεφτά. Με ουρά. Αυτό δε σημαίνει όμως και ότι είναι ποδοσφαιρικά σωστό -και τέλος πάντων, δε δίνει ωραία εντύπωση- αυτό που συμβαίνει με τις Ακαδημίες της.

Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι… φυλλοροούν σα μουριές το φθινόπωρο. Πρόσφατα, ο γαλλικός Τύπος έκανε τον απολογισμό. Και τον υπολογισμό. Κι αυτό που δείχνει είναι ότι το ταλέντο της Παρί να χάνει “διαμαντάκια” μέσα απ’ τα χέρια της είναι μοναδικό. Και χωρίς εξήγηση. Διότι αρκετοί απ’ αυτούς τους παίκτες είχαν κριθεί ικανοί και για την πρώτη ομάδα. Αλλά έφυγαν, παρά ταύτα.

Λόγου χάριν, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, σχεδόν 4 μήνες πριν κλείσει τα 17 του, παραμένει ο νεώτερος που έχει αγωνιστεί μαζί της. Έφυγε για τη Γιούβε χωρίς η ομάδα να πάρει μία. Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού, πάλι, δόθηκε, για κάποιο λόγο στη Λειψία για 13.000.000. Και περίπου 15 πήρε η ομάδα για να δώσει τον Μουσά Ντιαμπί στη Λεβερκούζεν -παρότι ήταν “Χρυσό Παιδί” των Ακαδημιών της και αφότου είχε σταλεί δανεικός στην… Κροτόνε!

Όχι μόνο χάνει εκείνη, αλλά… κερδίζουν (και λεφτά) οι άλλοι!

Σήμερα, μόνον οι τρεις αυτοί κοστίζουν συνολικά 155.000.000 ευρώ! Η Μπάγερν, που, συνολικά έδωσε 28.000.000 στη Γιούβε για τον παίκτη, ούτε συζητά να δώσει τον Κομάν κάτω από 90.000.000 -η αξία του σύμφωνα με το Trasnfermarkt είναι στα 55. Στα 55 είναι και η αξία του Ενκουνκού, που μόνον εφέτος έχει μέχρι στιγμής 25 γκολ και 13 ασίστ με τη Λειψία! Και άλλα 45 “χαρτιά” είναι η αξία του Ντιαμπί που επίσης “τα σπάει” με τη Λεβερκούζεν.

Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι τρείς είναι η κορυφή του παγόβουνου. Άλλη… μεγάλη επιτυχία της, ήταν ο Φερλάν Μεντί. Ως σκάουτ του Ολυμπιακού, το 2017, ο Φρανσουά Μοντεστό παρολίγο και θα έφερνε τον παίκτη εδώ. Τελικά δόθηκε τότε από τη Χάβρη στη Λιόν για 5.000.000. Και, μετά από 2 χρόνια η Λιόν τον πούλησε στη Ρεάλ για 48.000.000 -τόση περίπου είναι και η σημερινή του αξία. Από τις “εκδιώξεις”, με άλλα λόγια, μόνο του Κομάν και του Μεντί… ενίσχυσε με 43.000.000 τη Λιόν και με 28.000.000 τη Γιούβε! Για να χάσει και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2020 από γκολ του Κίνγκσλεί!

Τουλαχιστον άλλοι έξι ακόμη παίκτες από τις Ακαδημίες της Παρί οι οποίοι διαπρέπουν στις ομάδες που πήγσν δεν έχουν φέρει στο σύλλογο παρά ελάχιστα χρήματα, κυρίως μικροποσά σε τροφεία. Και η λίστα έχει απ’ όλα: Μάικ Μενιάν (Μίλαν), Μούσα Ντεμπελέ (Λυών), Μπουμπακάρ Σουμαρέ (Λέστερ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Άξελ Ζαγκαντού (Ντόρτμουντ). Δηλαδή, κάπου, έλεος. Θέλει πραγματική προσπάθεια για καταφέρεις όλα τα πιο πάνω. Για την ακρίβεια, να… μην τα καταφέρεις, δηλαδή…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ