Μόιζε Κιν: Το ποδοσφαιρικό θαύμα της Παρί. Είναι μόνο 20 ετών αλλά έχει ήδη παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, ο Μόιζε Κιν είναι το σημαντικότερο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου! Αλλά όλα αυτά μπορεί να μην είχαν συμβεί ποτέ! Η γέννηση του Μόιζε ήταν ένα είδος θαύματος, αφού οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα του ότι δεν […]

Μόιζε Κιν: Το ποδοσφαιρικό θαύμα της Παρί.

Είναι μόνο 20 ετών αλλά έχει ήδη παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα, ο Μόιζε Κιν είναι το σημαντικότερο ταλέντο του ιταλικού ποδοσφαίρου! Αλλά όλα αυτά μπορεί να μην είχαν συμβεί ποτέ! Η γέννηση του Μόιζε ήταν ένα είδος θαύματος, αφού οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα του ότι δεν μπορούσε πλέον να κάνει παιδιά! Ο Μόιζε άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία.

Το 2007, εντάχθηκε στην ιταλική ομάδα Asti, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Εντοπίστηκε πολύ γρήγορα από τον Renato Biasi. Και εκεί είναι που η τύχη του νεαρού πήρε διαφορετική στροφή. Ο πρώην τερματοφύλακας τον έπεισε να ενταχθεί στην Τορίνο, όπου έπαιξε για τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έδειξε τις τεχνικές του δεξιότητες και την εντυπωσιακή του διάπλαση! Εμφανίσεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον της αντιπάλου ομάδας της πόλης, με την Γιουβέντους  να παίρνει τον ποδοσφαιριστή το 2010!

Εκείνη την μέρα ο νεαρός Μόιζε έτρεξε να το πει στη μητέρα του. «Δεν είχαμε πολλά χρήματα. Μια μέρα, ο Μόιζε με βρήκε πολυ βιαστικός και μου είπε: «Μαμά, έχω μια έκπληξη». Απάντησα: «Όχι, μην μου πεις ότι έχεις υπογράψει για τη Juve». Είπε: «Υπέγραψα και από σήμερα, να σταματήσεις τη δουλειά σου και έρχεσε να ζήσεις μαζί μου στο Τορίνο ».

Moise Kean reveals that he had the chance to return to Juventus -Juvefc.com

Ο Ιταλός ολοκλήρωσε την πρώτη χρονιά στην Β΄ ομάδα της Γιουβέντους σε μια απίστευτη σεζόν 2015-2016, με 24 γκολ σε 25 παιχνίδια! Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο την επόμενη σεζόν, και έγινε και ο νεότερος παίκτης που έπαιξε και σκόραρε σε ένα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και να παίξει σε αγώνα του Champions League!

Είχε το πρώτο του κλήση στην Εθνική ομάδα της Ιταλίας το 2018, παίζοντας ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι έγινε ο νεότερος παίκτης της Σκουάντρα Ατζούρα Ένα χρόνο αργότερα, σημείωσε το πρώτο του γκολ για τη χώρα του εναντίον της Φινλανδίας, κατά τη διάρκεια των προκριματικών Euro 2020. Στην Ιταλία, ο Κιν δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις από τους οπαδούς, γεγονός που τον οδήγησε στην αποχώρησή του από τη Γιουβέντους.

Έγινε μέλος της Έβερτον το 2019 όπου έπαιξε με τον συμπατριώτη του προπονητή Κάρλο Αντσελότι Προσπάθησε να προσαρμοστεί, στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά ο προπονητής του προτίμησε τον Ντομίνικ Κάλβερτ-Λιούιν. Πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 31 αγώνες κατά την πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

WATCH: Moise Kean Scores his First Everton goal - Royal Blue Mersey

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, πήγε στην Παρί σεν Ζερμέν το 2020, ως δανεικός. Εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μάουρο Ικάρντι για να πάρει θε΄ση βασικού στην ομάδα. Γρήγορα έδειξε τις μεγάλες ικανότητες και κράτησε την θέση του στην ομάδα ακόμα και μετά την επιστροφή του Αργεντινού, σημειώνοντας 10 γκολ σε 17 παιχνίδια!

Παρά τις δυσκολίες και τον ρατσισμό που αντιμετώπισε, ο Μόιζε Κιν δεν τα παρατήρησε ποτέ, κάτι που τον βοήθησε να εγκατασταθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ