Η Γιαέλ Μελούλ μίλησε για την εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλική συναίνεση.

Η Γιαέλ Μελούλ, πρόεδρος της φεμινιστικής οργάνωσης «Femme et libre» παραχώρησε συνέντευξη στο RMC Sport, όπου μίλησε για την εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλική συναίνεση και την πιθανή εφαρμογή της στη Γαλλία στο μέλλον.

Σύμφωνα με την Telegraph, το αίτημα υποβλήθηκε από αγγλικές φεμινιστικές ενώσεις μετά τις πολυάριθμες καταγγελίες σε ποδοσφαιριστές της Premier League για σεξουαλική βία. Ένα παρόμοιο αίτημα υποβλήθηκε και από την φεμινιστική οργάνωση «Femme et libre» για τη Ligue 1.

Αυτές οι υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν συνεδρίες σχετικά με τη σεξουαλική επαφή, τη συγκατάθεση και την παρενόχληση. Επιπλέον θα ήθελαν να αποκλείσουν τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική βία.

Αναλυτικά η Γιαέλ Μελούλ μίλησε για:

Το τι θα μπορούσε να προσφέρει η εκπαίδευση:

«Συνίσταται στο να διδάξουμε σε αυτούς τους άνδρες τι είναι η συναίνεση. Πρέπει να τους μάθεις τα βασικά για το ποια είναι η σχέση με τον άλλον. Αυτό ισχύει και για τον εκφοβισμό. Πρέπει να διδαχθούν να σέβονται ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης σημαντικό να τους ενημερώσουμε για τις ποινικές κυρώσεις για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση».

Το αν θα ήθελε να επιβάλλει αυτό το είδος εκπαίδευσης στη Γαλλία:

«Φυσικά, νομίζω ότι είναι απαραίτητο παντού. Έχουμε ακούσει πολλά για νεαρές γυναίκες που βιάζονται από τους προπονητές τους. Είναι κάτι ταμπού, πρέπει να ξεφύγεις από αυτό και πρέπει να εκπαιδεύσεις αυτούς τους αθλητές για το τι είναι δυνατό ή όχι. Αυτά είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν δυνατά και ξεκάθαρα στη Γαλλία. Αυτό έχει γίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είναι καθόλου συστηματικό αλλά πρέπει να γίνει παγκοσμίως».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ