Μεγάλες υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Και φοροδιαφυγής έφεραν στο «φως» οι έρευνες που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Ο οποίος «ψάρευε» ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν τρόπους επένδυσης των χρημάτων τους και αφού τους υποσχόταν μυθικές αποδόσεις τούς αποσπούσε χρήματα. Που συνολικά έφτασαν τα 15 εκατ. ευρώ. Λογιστής, […]

Μεγάλες υποθέσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Και φοροδιαφυγής έφεραν στο «φως» οι έρευνες που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Ο οποίος «ψάρευε» ανυποψίαστους πολίτες που αναζητούσαν τρόπους επένδυσης των χρημάτων τους και αφού τους υποσχόταν μυθικές αποδόσεις τούς αποσπούσε χρήματα. Που συνολικά έφτασαν τα 15 εκατ. ευρώ.

Λογιστής, απέσπασε από επιχειρήσεις που εκπροσωπούσε το ποσό των 16 εκατ. ευρώ τα οποία τα έπαιξε στο καζίνο και στο στοίχημα.

Επίσης τα συνεργεία του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν πως αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα μετάφεραν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά. Τα οποία δεν είχαν φορολογηθεί στην πηγή.

Τα υψηλότερα ποσά ετησίως εστάλησαν σε Αλβανία, Μπαγκλαντές, Βουλγαρία, Κίνα, Γεωργία, Ινδία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ρωσία και Ουκρανία.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Αττικής τους τελευταίους μήνες ερεύνησαν και εντόπισαν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, οικονομικών εγκλημάτων, πλαστών τιμολογίων, παράνομες επιχορηγήσεις ακόμη και παράνομες μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ