Στον κλοιό της πανδημίας covid19 ξεκινούν σε λίγες μέρες στο Τόκιο οι πιο παράξενοι Ολυμπιακοί αγώνες όλων των εποχών. Ονομάζονται του 2020, αλλά θα διεξαχθούν το 2021. Δε θα έχουν θεατές -όχι μόνο γυναίκες, όπως στην αρχαιότητα, που απαγορεύονταν. Ούτε άντρες. Κι αντί για μετάλλια, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι κρούσματα, εμβόλια και νοσηλείες… […]

Στον κλοιό της πανδημίας covid19 ξεκινούν σε λίγες μέρες στο Τόκιο οι πιο παράξενοι Ολυμπιακοί αγώνες όλων των εποχών. Ονομάζονται του 2020, αλλά θα διεξαχθούν το 2021. Δε θα έχουν θεατές -όχι μόνο γυναίκες, όπως στην αρχαιότητα, που απαγορεύονταν. Ούτε άντρες. Κι αντί για μετάλλια, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι κρούσματα, εμβόλια και νοσηλείες…

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ζει τις τελευταίες ημέρες έξαρση μολύνσεων, με αύξηση πάνω από 30%. Τα 1.149 κρούσματα της 14ης Ιουλίου αποτελούν ρεκόρ σχεδόν 7 μηνών (από τις 22 Ιανουαρίου). Οι αρχές τα αποδίδουν στη μετάλλαξη Δέλτα και στην πρακτική αποτυχία, ως τώρα του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

Το Playbook είναι η βίβλος των αγώνων

Ξεκάθαρους κανόνες έχει το βιβλίο με τους «κανόνες του παιχνιδιού».  Παραδόθηκε από τους διοργανωτές στους 11.500 αθλητές και τους 79.000 προπονητές, προσωπικό και αξιωματούχους. Σε ολους όσους θα παρευρεθούν στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου. Κομμένο το σεξ, όχι πανηγυρισμοί και να τρώνε μόνοι τους είναι.  Αυτά και άλλα είναι τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας, με τους παραβάτες να απειλούνται ακόμη και να σταλούν σπίτι τους.

Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς πάρτι, σεξ, πανηγυρισμούς

Καταγράφηκαν τα πρώτα τουλάχιστον δύο κρούσματα σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο.   Χάος στις βρετανικές εφημερίδες που αποκαλύπτουν το «Playbook» με τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλουν οι διοργανωτές. «Η αποτυχία εφαρμογής αυτών των κανόνων έχει συνέπειες» αναφέρεται στο «Playbook».  Διευκρινίζεται ότι η τιμωρία μπορεί να κυμανθεί από μια απλή σύσταση μέχρι τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση ή την ακύρωση μιας νίκης.
Μεταξύ άλλων, όπως ήταν αναμενόμενο, θα τιμωρείται όποιος βγάλει τη μάσκα εσκεμμένα. Αλλά και δεν τηρεί τις αποστάσεις ή αρνηθεί να υποβληθεί στο καθημερινό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι η απαγόρευση του σεξ που επιβάλλουν οι διοργανωτές, με εύσχημο πάντα τρόπο.

Αν και αποφεύγουν τη χρήση της λέξης «σεξ», σύμφωνα με την «Daily Mail», δεν αφήνουν καμία πιθανότητα παρερμηνείας λέγοντάς το… περιγραφικά. «Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποφεύγουν τη σωματική επαφή, συμπεριλαμβανομένων των αγκαλιών και των χειραψιών». Τονίζεται ότι «πρέπει να περιορίσουν τις σωματικές επαφές με τους άλλους στο ελάχιστο».

Επιβάλλεται επίσης στους συμμετέχοντες να τρώνε μόνοι τους. Ο δε κανόνας που απαγορεύει τους πανηγυρισμούς και τις επευφημίες έκανε τη βρετανική εφημερίδα να αποκαλέσει τους Αγώνες του Τόκιο «Ολυμπιακούς χωρίς χαρά».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ