Για τους οπαδούς που το είχαν βρει εύκολο να μπινελικώνουν ποδοσφαιριστές και προπονητές με ευκολία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα σόσιαλ τελείωσε. Απλά γιατί το Facebook πήρε μέτρα και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σύντομα. Twitter και Instagram. Εκπρόσωπος του Facebook ανακοίνωσε πως όποιος στέλνει προσβλητικά μηνύματα σε παίκτες της Premier League στα social media, […]

Για τους οπαδούς που το είχαν βρει εύκολο να μπινελικώνουν ποδοσφαιριστές και προπονητές με ευκολία στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα σόσιαλ τελείωσε. Απλά γιατί το Facebook πήρε μέτρα και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σύντομα. Twitter και Instagram.

Εκπρόσωπος του Facebook ανακοίνωσε πως όποιος στέλνει προσβλητικά μηνύματα σε παίκτες της Premier League στα social media, θα διαγράφεται ο λογαριασμός του.

Μετά τα συνεχόμενα και πολλά κρούσματα ρατσιστικών και προσβλητικών επιθέσεων σε ποδοσφαιριστές ομάδων στα social media, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ο λόγος κυρίως για το Facebook και το Instagram, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία των δύο δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης προανήγγειλε ότι θα προχωρά στην απενεργοποίηση λογαριασμών που στέλνουν επανειλημμένα προσβλητικά μηνύματα.

Η επικεφαλής του τμήματος πολιτικής περιεχομένου (content policy) του Facebook στη Βρετανία Φατζάι Ματζινγκίρα, δήλωσε «τρομοκρατημένη» από το είδος των προσβολών προς τους παίκτες.

«Για αυτόν τον λόγο ανακοινώνουμε σήμερα σκληρότερα μέτρα, ώστε να κυνηγήσουμε λογαριασμούς που παραβιάζουν τα πρότυπα της κοινότητας και τους σκοπούς μας, μέσω των απευθείας μηνυμάτων του Instagram» ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με τη Ματζινγκίρα, μόνο το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2020 απενεργοποιήθηκαν 6,5 εκατομμύρια λογαριασμοί καθώς είχαν παραβιάσει τους όρους περιεχομένου.

«Σήμερα ανακοινώνουμε πως θα απομακρύνουμε αυτούς τους λογαριασμούς, αν συνεχίζουν να παραβιάζουν τους όρους πολιτικής περιεχομένου» πρόσθεσε.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ