Κορονοϊός: Το ένα μετά το άλλο σιγά σιγά μέτρα μας τελειώνουνε και η ζωή μας επιστρέφει σε φουλ κανονικότητα. Ο Ιούλιος θα είναι σίγουρα περίπου όπως και πριν δύο χρόνια που ο κορονοιός ήταν ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους  και «Τέλος» η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλά πάνω που λέμε άντε μπόρα […]

Κορονοϊός: Το ένα μετά το άλλο σιγά σιγά μέτρα μας τελειώνουνε και η ζωή μας επιστρέφει σε φουλ κανονικότητα. Ο Ιούλιος θα είναι σίγουρα περίπου όπως και πριν δύο χρόνια που ο κορονοιός ήταν ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους  και «Τέλος» η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αλλά πάνω που λέμε άντε μπόρα ήταν και πέρασε (τι μπόρα δηλαδή τυφώνας ήταν) σκάει και η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και μας ξανακάνει όλους προβληματισμένους.

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών

Επειδή όλο το θέμα έχει να κάνει το πότε θα αποκτήσει ανοσία ο πληθυσμός στην Ελλάδα η κυβέρνηση ξεκίνησε τα μπόνους στις νεαρές ηλικίες γιατί εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν εμβολιαστούν οι μικρές ηλικίες 18 – 25 τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα για την ανοσία της αγέλης που ψάχνουμε.

Αλλά πως θα το πάρουν το μπόνους;

Δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού.  Αλλά και όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, τη στιγμή που έρχεται και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Κάθε νέος δικαιούται ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα εκδίδεται ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα. Κάθε δικαιούχος θα συνδέεται στην στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και θα κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σ’ αυτή. Παράλληλα θα συμπληρώνει το ΑΜΚΑ, και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και κινητό τηλέφωνο). Η διαδικασία αίτησης θα μπορεί να γίνεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου.  Ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/12, οπότε και θα απενεργοποιείται. Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει.

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά:  Για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.  Δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ