Κορονοϊός:  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά για τους αρνητές των εμβολίων και τους συνομοσιολόγους, και όλους αυτούς που για τους σεβαστούς δικούς τους λόγους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 19 Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξανά παιδότοποι, λούνα παρκ, υπηρεσίες spa αλλά και οι κλειστοί κινηματογράφοι με συγκεκριμένους κανόνες […]

Κορονοϊός:  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά για τους αρνητές των εμβολίων και τους συνομοσιολόγους, και όλους αυτούς που για τους σεβαστούς δικούς τους λόγους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 19 Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξανά παιδότοποι, λούνα παρκ, υπηρεσίες spa αλλά και οι κλειστοί κινηματογράφοι με συγκεκριμένους κανόνες υγειονομικής προστασίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμα περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση και ως εκ τούτου αλλάζουν επίπεδο στον σχετικό χάρτη.

Τα νέα «ανοίγματα» από τις 19 Ιουνίου

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε τις αποφάσεις που αφορούν σε επαναλειτουργία αρκετών επιχειρήσεων, όπως οι παιδότοποι και τα λούνα παρκ, αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορεί να γίνετα άσκηση στα γυμναστήρια χωρίς χρήση μάσκας, αλλά μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Μειώνεται η αναλογία πελατών σε ένα άτομο ανά 16 τ.μ. για την αποφυγή συνωστισμού στα καταστήματα του λιανεμπορίου, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.
  • Επιτρέπονται οι εμποροπανηγύρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών αγορών
  • Λειτουργούν ξανά οι παιδότοποι
  • Λειτουργούν ξανά τα λούνα παρκ με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες και μέτρα ασφαλείας
  • Επιτρέπεται η λειτουργία των υπηρεσιών spa, που εντάσσονται στο πλαίσιο των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως λουτρά, μασάζ, ιαματικές πηγές.
  • Στα γυμναστήρια μπορεί να γίνεται άσκηση χωρίς τη χρήση μάσκας, μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους και με επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού.
  • Από την 1η Ιουλίου, ανοίγουν ξανά οι κινηματογράφοι 12μηνες λειτουργίας (κλειστές αίθουσες) με πληρότητα ως 50%, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό σελφ τεστ και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πηγή: NewsBomb

Ελλάδα- Covid 19: 519 νέα κρούσματα, 16 θάνατοι- Στους 321 οι διασωληνωμένοι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ