Είτε βγει και επισήμως μπροστά είτε όχι, η αλήθεια είναι πλέον... στον αφρό. Και λέει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βάζει στην άκρη ό,τι τον έχει πικράνει και επιστρέφει στον φυσικό του ρόλο. Ως ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού και όχι απλώς ως ιδιοκτήτης του...

Ο… πρώτος πληθυντικός του DPG έχει ουσία και σημασία! Το P στο DPG σημαίνει Παύλος. Κι αυτό δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει. Ο αείμνηστος πατέρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν υπήρξε απλώς μια ιστορικής σημασίας μορφή για τον μπασκετικό (και όχι μόνο) Παναθηναϊκό. Υπήρξε, πιθανότατα και ο μόνος Έλληνας παράγοντας που είχε καθολικό σεβασμό στο χώρο του αθλητισμού. Έριξε ατέλειωτο χρήμα, ατέλειωτο χρόνο και ατέλειωτη αγάπη στην ομάδα. Και την έκανε, σε τίτλους, μακράν τον κορυφαίο σύλλογο στη χώρα.

Είναι μια κληρονομιά αυτή που, ό,τι και όσο κι αν πληγώνει τον DPG στον οργανισμό που λέγεται “Παναθηναϊκός”, δε μπορεί -και δεν πρέπει- να βάλει στην άκρη. Δεν έχει άδικο που είχε αποστασιοποιηθεί. Δε θα κάνει καλά, ωστόσο, να επιμείνει στην απόφασή του χωρίς να σταθμίσει καλά τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι ότι αυτά που τον κρατούν μακριά είναι κατά βάθος -και αν το καλοσκεφτεί- μάλλον ασήμαντα. Και σε σχέση με τη συνολική δυναμική του συλλόγου και σε σχέση με τη βαρύτητα της ιστορίας που έχει το επώνυμό του στην ομάδα.

Το γήπεδο και η επιστροφή του Ολυμπιακού στην εξίσωση…

Ο δεύτερος παράγοντας είναι το γήπεδο. Ένα πάγιο -και δίκαιο- αίτημα δεκαετιών για την ομάδα, επιτέλους βρίσκει λύση. Και ενώ αυτή η επιτυχία γίνεται επί των ημερών του και μετά από έντονες και πολυετείς δικές του προσπάθειες, εκείνος είναι, θεωρητικά, μακριά απ’ το σύλλογο και ψάχνει αγοραστή. Και ο τρίτος παράγοντας είναι βέβαια… ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν και μάλιστα με φόρα. Και με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να θεωρεί πια μεγάλη επιτυχία ότι βγήκε στην Conference, ο μπασκετικός δεν επιτρέπεται να γίνει επίσης κομπάρσος στο δικό του χώρο.

Όλα τα πιο πάνω δείχνουν να είναι πια συνδυασμένα στο μυαλό του DPG. Οι κινήσεις του εδώ και αρκετό καιρό είναι κινήσεις ανθρώπου που αργά, αλλά σταθερά, γυρίζει στο φυσικό του χώρο. Αυτόν του ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού και όχι απλώς του ιδιοκτήτη του. Οι πληροφορίες για δίδυμο Αργύρη Πεδουλάκη-Γιάννη Μπουρούση στην ομάδα, κυκλοφορούν έντονα τις τελευταιες ημέρες. Και το μήνυμα στον Χεζόνια “καλύτερα θα ήταν να επιστρέψεις”, λέει πολλά…

Το μήνυμα στον Σούπερ Μάριο και ο… πρώτος πληθυντικός

Ο DPG ξέρει ότι η επιστροφή του Σούπερ Μάριο δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα του συμβολαίου του, αλλά και με το τι θα βρει στην ομάδα σε επίπεδο ποιότητας συμπαικτών και δυναμικής. Και όταν στέλνει τέτοιο μήνυμα είναι σα να λέει έμμεσα στον παίκτη ότι θα βρει και τα δύο τη νέα χρονιά. Κι επειδή οι λέξεις έχουν τη σημασία τους, εξαιρετικά ενθαρρυντικό για τους φίλους της ομάδας είναι και το μήνυμα που έστειλε προς όλους, την Κυριακή το βράδι.

Το πιο ελπιδοφόρο σ’ αυτό το πολύ χαρακτηριστικό μήνυμα δεν είναι άλλο από τον πρώτο πληθυντικό. Ο DPG λέει “είμαστε”, “θα χτίσουμε”, “θα επαναφέρουμε”, “θα το κάνουμε”. Επαναλαμβάνει, φυσικά, ότι οι μετοχές της ΚΑΕ παραμένουν προς πώληση “εάν υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον”. Αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Ο πρώτος πληθυντικός, λέει πιο πολλά -και είναι διαφορετικά.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πίσω στην ομάδα. Κοντά της. Ηγέτης της. Είτε μπει και τυπικώς μπροστά είτε όχι, πάντως είναι εκεί. Πλάι της. Στα χαλινάρια της. Όχι κάποιος που περιμένει “σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον” για να φύγει. Αλλά κάποιος που ο ίδιος έχει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον να την ξαναδεί εκεί που αναλογεί στην ιστορία της, Μια ιστορία άρρηκτα δεμένη με το επώνυμό του. Κι αυτό, σε κάθε λογικό και πραγματικό φίλο του Παναθηναϊκού, είναι λόγος για χαρά και ικανοποίηση.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ