Η έρευνα που δικαιώνει εκείνους που… τα ‘χουν τα κιλάκια τους, οι οποίοι προτιμώνται από τους καλογυμνασμένους! Οι άνδρες σαν κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα, λέει ο σοφός λαός. Μάλιστα, πολλές γυναίκες εκφράζουν την εκτίμησή τους προς αυτό το είδος των ανδρών, με τα κάποια παραπάνω κιλάκια! Μπορεί οι καλογυμνασμένοι να τραβούν την προσοχή, με το […]

Η έρευνα που δικαιώνει εκείνους που… τα ‘χουν τα κιλάκια τους, οι οποίοι προτιμώνται από τους καλογυμνασμένους!

Οι άνδρες σαν κοιλίτσα είναι σαν καραμελίτσα, λέει ο σοφός λαός. Μάλιστα, πολλές γυναίκες εκφράζουν την εκτίμησή τους προς αυτό το είδος των ανδρών, με τα κάποια παραπάνω κιλάκια!

Μπορεί οι καλογυμνασμένοι να τραβούν την προσοχή, με το καλοσχηματισμένο σώμα που διαθέτουν, όμως ήρθε η έρευνα που σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα.

Ένα μεγάλο βήμα για το body diversity!

Το 75% που συμμετείχε στην εν λόγω έρευνα (πραγματοποιήθηκε από το dating.com), ανέφερε πως προτιμά το απαλό και στρογγυλό ανδρικό σωματότυπο, σε σχέση με εκείνο του καλογυμνασμένου.

Οι άνδρες με… κοιλίτσα (Dad Bod), ως όρος, έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 2010, ώστε να «επικρίνει» τους καλογυμνασμένους που είχαν σώματα-παραλίας. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι με κοιλίτσα, δέχονταν body shaming επειδή εμφανίζονται στο διαδίκτυο έτσι.

Στην εν λόγω έρευνα λοιπόν, συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα και έγινε γνωστό πως το 20% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε πως ο σωματότυπος δεν έχει μεγάλη σημασία, όταν έρχεται η ώρα της εύρεσης συντρόφου.

Μόλις στο 15% ανήκει ένας σωματότυπος όπως του Ken ή της Barbie. Η αντιπρόεδρος της dating ιστοσελίδας, Μαρία Σάλιβαν είπε τα εξής:

«Τα καλογυμνασμένα σώματα φαντάζουν ως ιδανικά για να προσελκύσεις έναν σύντροφο, ωστόσο οι χρήστες του Dating.com απέδειξαν πως αυτό δε συμβαίνει πάντα, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ρομάντσο στην πραγματική ζωή».

Εκείνη συνέχισε: «Οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν την τάση να προωθούν το «Barbie and Ken» σωματότυπο, δίνοντας στους ανθρώπους την ιδέα ότι χρειάζεται να μοιάζουν όπως εκείνοι για να βρουν το ταίρι τους. Είμαστε την ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι αυτό δε λειτουργεί στον πραγματικό κόσμο».

Σίγουρα, το body diversity είναι ένα πρωταγωνιστικό και φλέγον θέμα στη μόδα. Το περασμένο έτος, το brand εσωρούχων της Ριάνα, παρουσίασε το πρώτο plus size ανδρικό μοντέλο.

Φυσικά, κι ως κοινωνία πρέπει άπαντες να συμβάλλουμε σε αυτό, καθώς το plus size γενικότερα δεν εκπροσωπείται. Και στις γυναίκες, αλλά και -κυρίως- στους άνδρες! Όπως επίσης είναι αρκετά λυπηρό, να υπάρχει εν έτει 2021, το body shaming.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ