Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, και υπάρχει μια διαφορετική διάθεση για ΄να βρεθούμε έξω με φίλους. Οι νύχτες του καλοκαιριού είναι μοναδικές και στην παρέα μας υπάρχει το αγαπημένο μας ποτό. Πολλές φορές μια καλή παρέα μας φέρνει και δεύτερο και τρίτο ποτό, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Αν θέλουμε να […]

Cocktails & Bars: Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά, και υπάρχει μια διαφορετική διάθεση για ΄να βρεθούμε έξω με φίλους. Οι νύχτες του καλοκαιριού είναι μοναδικές και στην παρέα μας υπάρχει το αγαπημένο μας ποτό. Πολλές φορές μια καλή παρέα μας φέρνει και δεύτερο και τρίτο ποτό, αλλά χρειάζεται και προσοχή. Αν θέλουμε να μην δούμε τα παραπάνω κιλά να μας κάνουν παρέα στους επόμενους μήνες.

Zombie (Ζόμπι)

Για τους πιο σκληροπυρηνικούς πότες αυτή ίσως είναι η ιδανική επιλογή! Άκρως μεθυστικό, με πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών! Είναι ο Βασιλιάς των κοκτέιλ που ανήκουν στην tiki κουλτούρα ή αλλιώς πολυνησιακή κουλτούρα!

Πολύ ωραίο κοκτέιλ αν και σας συνιστώ όπως συμβαίνει σε όλα τα κοκτέιλ, ειδικότερα όμως εδώ ακόμα περισσότερη προσοχή όταν το καταναλώνετε, διότι είναι από τα πιο δυνατά αλκοολικά κοκτέιλ.

Περιέχει συνήθως ένα μπλεντ από διαφορετικά ρούμι (πάνω από 80 μλ του ποτού είναι ρούμι), ένα εκ των οποίων συνήθως είναι overproof.  Δηλαδή έχει πάνω από 55 % αλκοολικούς βαθμούς, περιέχει λικέρ.  Όπως το λικέρ falernum που έχει σαν βάση το μαύρο ρούμι, το γαρύφαλλο, το λάιμ, το αμύγδαλο και το τζίντζερ. Αλλά και εξωτικά φρούτα όπως το πάσιον φρουτ ή ο ανανάς και φρέσκους χυμούς χυμούς από εσπεριδοειδή. (Από το Γιάννη Κορυζή)

Υλικά Συνταγής

30 ml ρούμι παλαιωμένο από Τζαμάικα
20 ml ρούμι overproof (άνω των 57.5% σε αλκοολικό βαθμό)
30 ml ρούμι gold (3 ετών)
15 ml λικέρ φαλέρνουμ (falernum)
15 ml σιρόπι κανέλας
20 ml χυμός από λάιμ
20 ml χυμός από κόκκινο γκρέιπφρουτ
15 ml φρέσκο πάσιον φρουτ
20 ml πουρέ ανανά
2 σταγόνες angostura bitters
Για το γαρνίρισμα
μία κορυφή από δυόσμο
μία σφήνα (wedge) από ανανά
ένα στικ κανέλας
2 σταγόνες από angostura bitters

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για το zombie cocktail.

Για το σιρόπι κανέλας

Βάζουμε 3 στικ κανέλας σε ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μοσχοβολίσουν τα αρώματα της κανέλας. Δεν θέλουμε να τα κάψουμε, μόνο να απελευθερώσουν με την θερμοκρασία τα αρώματά τους.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση την εστία και προσθέτουμε μία κούπα λευκή ζάχαρη και μία κούπα νερό.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις αρχίσει να βράζει το σιρόπι, μετράμε ένα λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά το  κατσαρολάκι.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε τα στικ κανέλας και αν θέλουμε σουρώνουμε το σιρόπι. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου δύο μήνες.

Για το zombie cocktail

Παίρνουμε ένα φρέσκο πάσιον φρουτ και το κόβουμε στη μέση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όλο, ή το μισό αν δεν θέλετε πολύ περιεχόμενο του φρούτου για τη συνταγή. Αντί για φρέσκο πάσιον φρούτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πουρέ πάσιον φρούτ.

Tο λικέρ falernum (φαλέρνουμ) είναι ένα λικέρ με βάση το μαύρο ρούμι, συνήθως overproof ρούμι (πάνω από 57,5 % vol), το γαρύφαλλο, το λάιμ, το πικραμύγδαλο, το τζίντζερ και την καστανή ακατέργαστη ζάχαρη. Θα το βρείτε εύκολα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες κάβες ποτών.

Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα συστατικά για το ζόμπι.

Προσθέτουμε πολύ πάγο, σφραγίζουμε καλά το σέικερ και χτυπάμε δυνατά για είκοσι περίπου δευτερόλεπτα.

Ανοίγουμε το σέικερ και σερβίρουμε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι τύπου τίκι (tiki) όπως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία της συνταγής, ή σε ένα απλό μεγάλο γυάλινο ποτήρι με τριμμένο πάγο.

Γαρνίρουμε το ζόμπι με μία κορυφή δυόσμου, μία φέτα ανανά και ένα στικ κανέλας.

Στο τέλος, προσθέτουμε από πάνω 2-3 σταγόνες επιπλέον angostura bitters για περισσότερο άρωμα αλλά και γεύση.

Βάζουμε ένα οικολογικό βιοδιασπώμενο χοντρό καλαμάκι και απολαμβάνουμε το τέλειο zombie cocktail!

Προσοχή!

Το zombie είναι από εκείνα τα κοκτέιλ που σε ξεγελάνε με την υπέροχη, δροσιστική, φρουτώδη και μπαχαρώδη γεύση τους. Όμως έχει συνολικά πολύ υψηλό αλκοολικό βαθμό. Δεν συνιστώ σε καμία των περιπτώσεων να καταναλώνετε πάνω από δύο ζόμπι. Ειδικά όσοι έχετε σκοπό να οδηγήσετε μετά, καλό θα είναι ακόμα και να το αποφύγετε και να πιείτε κάτι άλλο πολύ πιο ελαφρύ. Το όνομα αυτού του ποτού εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Θα διαπιστώσετε μόλις το δοκιμάσετε οι πιο πολλοί από εσάς, ότι ακόμα και με την κατανάλωση ενός μόνο ζόμπι θα έχετε φανταστική διάθεση για όλο το υπόλοιπο της βραδιάς σας!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Cocktails & Bars

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ