Πριν από 22 χρόνια σαν σήμερα, ο Ζινεντίν Ζιντάν κέρδισε το Ballon d’Or. Ενώ κέρδισε τα πάντα στην ποδοσφαιρική καριέρα του, δήλωσε ότι η κατάκτηση του Ballon d’Or ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής του. Βραβεύτηκε το 1998 ενώ έπαιζε στη Γιουβέντους και μόλις είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο – Les Bleus – και […]

Πριν από 22 χρόνια σαν σήμερα, ο Ζινεντίν Ζιντάν κέρδισε το Ballon d’Or. Ενώ κέρδισε τα πάντα στην ποδοσφαιρική καριέρα του, δήλωσε ότι η κατάκτηση του Ballon d’Or ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής του. Βραβεύτηκε το 1998 ενώ έπαιζε στη Γιουβέντους και μόλις είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο – Les Bleus – και ήταν ο τελευταίος Γάλλος παίκτης που κέρδισε αυτή τη διάσημη διάκριση.

World Cup 1998 
Euro 2000 
Champions League 2002 
UEFA Cup 1996 
Πρωτάθλημα Ιταλίας 1997, 1998 
Πρωτάθλημα Ισπανίας 2003 
Super Cup Ιταλίας 1997 
Super Cup Ισπανίας 2001, 2003 
Ballon d’Or France Football 1998 
Ballon d’Or FIFA 2006 
FIFA Player of the Year 1998, 2000, 2003 
108 εμφανίσεις και 31 γκολ με Γαλλία
.
WBW Zinedine Zidane, Balon D'or 1998 winner! Instagram: goalglobal ? | Zinedine zidane, Ballon d'or, European soccer
.

Μια ιδιοφυία. Ο Ζινεντίν Ζιντάν σημάδεψε μια εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την κλάση του και την τεχνική του. Ευλογημένος με φυσικό ταλέντο, ο Γάλλος κατέκτησε ό,τι μπορούσε να κατακτηθεί, τόσο με τις ομάδες του όσο και με την εθνική Γαλλίας. Θεωρείται ακόμη και σήμερα και όχι άδικα ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο… αφορισμός θέλει τους μεγάλους παίκτες να μην μπορούν να εξελιχθούν σε σπουδαίους προπονητές. Κάθε κανόνας φυσικά έχει και τις εξαιρέσεις του και ο Ζινεντίν Ζιντάν αποτελεί ίσως την πιο «τρανταχτή».

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του «έγραψε ιστορία» ως τεχνικός στη Ρεάλ, καταφέρνοντας κάτι που ουδείς είχε πετύχει στο παρελθόν, ακόμη και την εποχή του (πολύ πιο… βατού) Κυπέλλου Πρωταθλητριών: να κατακτήσει τρεις συνεχόμενες χρονιές το Champions League! Αναμφίβολα, η διαδρομή του Γάλλου τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ως προπονητή βρίθει επιτυχιών, τίτλων και διακρίσεων.

Η περίπτωση του Ζινεντίν Ζιντάν κρύβει ένα τεράστιο παράδοξο, ίσως και μοναδικό στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Αν εξαιρέσουμε τη φετινή σεζόν, ο Γάλλος είχε ήδη συμπληρώσει 11η παρουσία στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετρήστε: πέντε χρόνια ως παίκτης (2001-2006), μια χρονιά ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι (2013/14), πρώτος προπονητής των “μερένγκες” στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015/16, δυο σεζόν ακόμα ως πρώτος προπονητής (2016-2018) και επιστροφή στον πάγκο ξανά ως πρώτος, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19. Σε αυτές τις 11 αγωνιστικές περιόδους, ο Ζιζού έχει κατακτήσει πέντε Champions League (ένα ως παίκτης, ένα ως βοηθός προπονητής και τρία ως προπονητής), αλλά μόλις 3 πρωταθλήματα Ισπανίας! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ