Αν μπορούσαν να γράψουν όλη την τρελή ζωή του Ρόνι θα χρειάζονταν πολλα βιβλία, και θα έσπαγε τα ταμεία. Πολλές οι όμορφες στιγμές και οι τρελές ιστορίες αλλά μια μοναδική στιγμή μας έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για τον μεγάλο μάγο της μπάλας.  Τον Βραζιλιάνο που πήγε από την Παρί στην Μπαρτσελόνα και έγινε […]

Αν μπορούσαν να γράψουν όλη την τρελή ζωή του Ρόνι θα χρειάζονταν πολλα βιβλία, και θα έσπαγε τα ταμεία. Πολλές οι όμορφες στιγμές και οι τρελές ιστορίες αλλά μια μοναδική στιγμή μας έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για τον μεγάλο μάγο της μπάλας.

 Τον Βραζιλιάνο που πήγε από την Παρί στην Μπαρτσελόνα και έγινε ο “μάγος” της Ευρώπης. Ο “Ρόνι” έκανε όλο τον κόσμο να τον… χαζεύει σε κάθε άγγιγμα που είχε με την μπάλα. Και πολλές φορές έκανε και τους αντιπάλους του να κάνουν το ίδιο. 

Πιθανόν να μη μάθουμε ποτέ αν κρύβει σε λογαριασμούς τρίτων τα χρήματά του, σε ό,τι αφορά την αυτοταπείνωση όμως μόνο τα… έγκατά της έχουν μείνει για την ώρα κρυφά

Κάποτε ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, οι χορηγοί έκαναν ουρά για να αποσπάσουν την υπογραφή του για συνεργασία, πληρωνόταν πλουσιοπάροχα για δημόσιες εμφανίσεις. Και που κατάντησε; Να προσπαθεί να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο! Και με 6 ευρώ στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ronaldinho's best moments for Barça and Brazil: World Cup glory and Bernabéu magic - AS.com

Τόσα πολλά χρήματα

«Σταμάτησε, τελείωσε», είπε ξερά τον Ιανουάριο του 2018 ο αδερφός και ατζέντης του Ροναλντίνιο, σηματοδοτώντας το τέλος ενός πραγματικού θρύλου των γηπέδων.

Ο Βραζιλιάνος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με μια σπουδαία καριέρα στα πόδια του. Από την Παρί, την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν μέχρι τη Φλαμένγκο και κανα-δυο ομάδες ακόμα σε Μεξικό και Βραζιλία, ο Ροναλντίνιο πρόλαβε να βάλει 190 γκολ σε 513 ματς, αλλά και ακόμα 33 τέρματα με τα χρώματα της εθνικής Βραζιλίας.

Ο Ροναλντίνιο έβγαζε τρελά λεφτά τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο από κείνο το Παγκόσμιο με τη Βραζιλία του 2002 ακόμα. Έξι εκατομμύρια τον είχε αγοράσει η Παρί το 2001 και 40 τον πούλησε στην Μπαρτσελόνα το 2003, κάνοντάς τον πλούσιο.

Άλλα 31 εκατ. πλήρωσε η Μίλαν το 2008 για να τον πάρει από την Ισπανία και εκείνος αμειβόταν τώρα με 5 εκατ. δολάρια ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια. Χωρίς τα μπόνους.

AC Milan Star Ronaldinho Considering Retirement - Report | Goal.com

Τα κατοπινά συμβόλαια του άσου εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου δεν απέδιδαν τόσο πλουσιοπάροχα, οι διαφημιστικές συμφωνίες του όμως με Nike, Pepsi, Coca-Cola, EA Sports, Gatorade και Danone έτρεχαν κανονικά.

Το 2006, τη χρονιά που τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα, το Forbes αποκάλυψε πως έβγαλε 19 εκατομμύρια από διαφημίσεις, πολλά περισσότερα και από το συμβόλαιό του με την Μπάρτσα δηλαδή.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, το Forbes τον κατέταξε στο Νο 38 των πλουσιότερων διασημοτήτων του κόσμου, εκτιμώντας το ετήσιο εισόδημά του στα 37 εκατ. δολάρια. Με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από την Pepsi και τη Nike.

Από τον πλούτο στην χρεωκοπία

Αυτή η ξέφρενη ζωή καταχρήσεων και αλόγιστης σπατάλης τον έχει φέρει στο τελευταίο επίπεδο της αυτοταπείνωσης. Ακόμα και τις περιόδους που συνέχιζε να δηλώνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα του, είχε το χούι να γίνεται κάθε βράδυ σκνίπα στο ποτό με διαφορετική παρτενέρ (επί χρήμασιν ή μη) και να επισκέπτεται χώρες απλώς για να γνωρίσει την… κουλτούρα ψυχαγωγίας τους, όπως συνέβη ένα φεγγάρι και με τα ελληνικά μπουζούκια.

De volta à Seleção, R10 tem números expressivos e reencontro com Gana | globoesporte.com

Έχοντας τα πάντα στα πόδια του, ο πρώτος των πρώτων σε όλα, αυτό το ό,τι κοντινότερο στην τελειότητα, έπεσε με κρότο απ’ την κορυφή, με το «you-only-live-once» lifestyle του να τον στιγματίζει πια και ως άνθρωπο (πέρα από επαγγελματία), αφήνοντας κληρονομιά – δίδαγμα το πιο τρανταχτό ίσως παράδειγμα αποτυχίας διαχείρισης δόξας και προβολής.

Τι είναι τα λεφτά; Ατμός, όπως έλεγε ο μεγάλος Θανάσης Βέγγος φιλοσοφώντας μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον «Ατσίδα»! «Όλα είναι ατμός και διαλύονται. Εκτός από τον έρωτα. Το χρήμα είναι ατμός και φεύγει. Η δόξα είναι ατμός και πάει. Ζήσε λίγα χρόνια από τη ζωή σου και στη συνέχεια… Άμωμοι εν οδώ αλληλούια». 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μίλαν

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ