Αν μπορούσαν να γράψουν όλη την τρελή ζωή του Ρόνι θα χρειάζονταν πολλα βιβλία, και θα έσπαγε τα ταμεία. Πολλές οι όμορφες στιγμές και οι τρελές ιστορίες αλλά μια μοναδική στιγμή μας έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για τον μεγάλο μάγο της μπάλας. Μια πολύ δυνατή στιγμή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήταν στο Μπερναμπέου τον […]

Αν μπορούσαν να γράψουν όλη την τρελή ζωή του Ρόνι θα χρειάζονταν πολλα βιβλία, και θα έσπαγε τα ταμεία. Πολλές οι όμορφες στιγμές και οι τρελές ιστορίες αλλά μια μοναδική στιγμή μας έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για τον μεγάλο μάγο της μπάλας.

Μια πολύ δυνατή στιγμή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ήταν στο Μπερναμπέου τον Νοέμβριο του 2005 που όλοι οι φίλαθλοι της Ρεάλ σηκώθηκαν για να αποθεώσουν όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον μάγο Ροναλντίνιο.. Και μάλιστα ως ποδοσφαιριστής της μισητής Μπαρτσελόνα.

 Η Μπαρτσελόνα με δύο γκολ του Ροναλντίνιο και ένα του Ετό, ανάγκαζε το Μπερναμπέου να υποκλιθεί στο μεγάλο ταλέντο του. Μοναδική παράσταση για τον Βραζιλιάνο άσος, ο οποίος υποχρέωσε τους οπαδούς της Ρεάλ σε ένα ιστορικό, παρατεταμένο “standing ovation”, μετά το τρίτο γκολ της Μπάρτσα και το δεύτερο προσωπικό του.

Ήταν ένα τέλειο παιχνίδι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ γιατί σπάνια συμβαίνει σε έναν ποδοσφαιριστή να αποθεώνεται κατά αυτόν τον τρόπο“, είχε δηλώσει ο Ροναλντίνιο. Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο στην Μαδρίτη, ο Ρόνι ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Ευρώπη κερδίζοντας την “χρυσή μπάλα”.

Μόνο ο θεός Μαραντόνα είχε γνωρίσει ανάλογη αποθέωση στο Μπερναμπέου ως ποδοσφαιριστής της Μπάρτσα. Όταν τον Ιούνιο του 1983 είχε βάλει ένα εντυπωσιακό γκολ…

 Τον Βραζιλιάνο που πήγε από την Παρί στην Μπαρτσελόνα και έγινε ο “μάγος” της Ευρώπης. Ο “Ρόνι” έκανε όλο τον κόσμο να τον… χαζεύει σε κάθε άγγιγμα που είχε με την μπάλα. Και πολλές φορές έκανε και τους αντιπάλους του να κάνουν το ίδιο. Και ο Ρομπέρτο Κάρλος, το κορυφαίο αριστερό μπακ των τελευταίων ετών είχε πει: “Αντιμετώπισα πολλούς. Αλλά τον πιο δύσκολο που είχα στην καριέρα μου, ήταν να αντιμετωπίσω τον Ροναλντίνιο. Ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ