238. Αυτός είναι ο αριθμός των γκολ που σημείωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σε επίσημους διαγωνισμούς σε επίπεδο συλλόγου όταν έκλεισε την καριέρα του το 2018! Αλλά πριν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς της γενιάς του, ο Ντρογκμπά έπρεπε να προσπαθήσει πολύ σκληρά. Η αρχή του στη Λε Μαν ήταν ένας εφιάλτης: Έσπασε τέσσερα διαφορετικά […]

238. Αυτός είναι ο αριθμός των γκολ που σημείωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σε επίσημους διαγωνισμούς σε επίπεδο συλλόγου όταν έκλεισε την καριέρα του το 2018!

Αλλά πριν γίνει ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς της γενιάς του, ο Ντρογκμπά έπρεπε να προσπαθήσει πολύ σκληρά. Η αρχή του στη Λε Μαν ήταν ένας εφιάλτης: Έσπασε τέσσερα διαφορετικά οστά σε δύο χρόνια! Αλλά παρέμεινε πιστός στην πίστη του ότι θα τα καταφέρει.

Ο προπονητής του εκείνη την εποχή, ο Marc Westerloppe είχε δει έλλειψη μυϊκής μάζας: «Δεν ήταν μεθυσμένος, ήταν χαζός». Οι κριτικές για τη σωματική του διάπλαση δεν σταμάτησαν τον νεαρό Ντιντιέ, ο οποίος υπέγραψε στην En Avant Guingamp το 2002! Έκανε το ξεκίνημα του εκεί και ως αποτέλεσμα της καλής πορείας του έγινε μέλος του OM!

Ο Ντρογκμπά άφησε πραγματικά το σημάδι του στο κλαμπ της Μασσαλίας. Ενάντια στην Πόρτο στο Champions League, ο José Mourinho υποσχέθηκε ότι θα τον έφερνε στην ομάδα του το συντομότερο δυνατό! Αυτή η υπόσχεση τηρήθηκε την επόμενη σεζόν: Ο Didier Drogba πήρε μεταγραφή στην Chelsea, με προπονητή τον Μουρίνιο, και έγινε πρωταθλητής  Αγγλίας στην πρώτη του σεζόν στους Blues, κάτι που ο σύλλογος του Λονδίνου δεν είχε κάνει σε 50 χρόνια! Τρομοκρατούσε τις άμυνες σε όλη τη χώρα!

Chelsea cult hero Didier Drogba: I tried to leave after one season but Jose Mourinho convinced me to stay

Παρά την εντυπωσιακή του απόδοση στον τελικό του Champions League, ο ίδιος και οι Blues δεν τα κατάφεραν απέναντι στο Cristiano Ronaldo της Manchester United! Ο Ιβοριανός έγινε πραγματικά θρύλος του συλλόγου το 2012 φτάνοντας στον τελικό του Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου και δίνοντας στην Τσέλσι τη νίκη στα πέναλτι!

Η κληρονομιά του με τους Elephants της Ακτής του Ελεφαντοστού είναι τεράστια: 66 γκολ σε 106 αγώνες!

Δυστυχώς, ο Ιβοριανός δεν είχε την επιτυχία που περίμενε με την ομάδα της χώρας του, αφού έχασε δύο φορές στον τελικό του κυπέλλου Εθνών Αφρικής (2006, 2012). Ο εμβληματικός καπετάνιος της Ακτής Ελεφαντοστού ο Ντρογκμπά βοήθησε την ομάδα του να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2006, 2010, 2014).

Με πρωτοβουλία του, οι παίκτες της Ακτής του Ελεφαντοστού ζήτησαν ειρήνη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 2006.

Ο Ντρογκμπά διορίστηκε πρέσβης για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερο από έναν παίκτη, ένα πρότυπο. 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ